Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Kupodivu, je dost levicových /!!!/ politiků, kteří jsou proti sankcím. Na druhé straně, dosavadní "pravicové" strany se tímto pohřbily.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma R^

Také jsem dříve napsal posměšný blog o Bohuslavu Sobotkovi, ale názor jsem postupně změnil.

Už jen způsob, jakým B. Sobotka ustál ve svojí straně pokus o svoji likvidaci jeho sokem Haškem a názory, kdy se postavil Bruselu (tedy vlastně USA) si musím vážit.

Určitě to nemá lehké, když má ve vládě radikální a agresivní lidovce, kteří volají po tvrdém zákroku vůči Rusku, což de facto znamená pouze válku a též pátou kolonu v podobě TOP09, která společně s lidovci nejvíce volá po obsazení naší země cizími vojsky.

Z Bohuslava Sobotky skutečně vyrůstá státník, kterého si mohu vážit.

2 0
možnosti
MN

Já bych to s tou úctou zatím moc nepřeháněla.

Jestliže Sobotka dospěl k názoru, že sankce byly a jsou neúčinné, pak se měl na Summitu ihned už z principu jednoznačně vyjádřit proti jakýmkoliv dalším sankcím.

Teď čtu, že se v pořadu OVM vyjádřil (neviděla jsem to), že 'Ruský pohyb na východě Ukrajiny je podle něj invazí' a že 'další sankce, které EU chystá, Česko zváží příští týden'. Tak to je spíš postoj chytrého Horáka než obdivu hodného státníka.

1 0
možnosti
Foto

Skutečně Sobotka překvapil. Jeho argument, že nebezpečí humanitární krize a válečného konfliktu nezabrání prohlubování sankcí - je rozumné slovo.

ODS se pořád neurčitě staví do pozice "tohle si Putin odskáče!"

Možná by mohli začít, jak někdo navrhoval (Petra Procházková) přesným stanovením hranic.

1 0
možnosti
MN

Vypadá to, že se Sobotka postavil na stranu Fica a Orbána, kteří už předem v klidu avízovali, že další sankce odmítnou. Možná se přidá i Rakousko a ještě i jiné státy.

Nejdůležitější ze všeho je, že se konečně už probudil někdo z našich vrcholných politiků a označil minulé i budoucí sankce vůči Rusku za neefektivní a neúčinné.

EU teď působí jako nevéprávný rozpolcený a bezradný spolek.

5 0
možnosti
MP

Pravic mě nepříjemně šokovala. Raději 24 hodin denně a třeba celé roky jednat, než jediný den války.!!

8 0
možnosti
MD

Nenazyval bych tyto dve trapne, eurodotacni strany pravicovymi.

7 0
možnosti
Foto

R^ Když jsem ho několikrát slyšela mluvit, připadlo mi, že by ještě něco rád dodal, ale neudělá to, nepůjde proti proudu a nebude škodit sám sobě. Jeho strana prý také souhlasí s rozšiřováním NATO k ruským hranicím - ale kdoví, toho překrucování a manipulace je tolik, že se už nedá věřit ničemu.

9 0
možnosti
JP

To není statečný postoj, naopak zbabělý, který to hraje na obě strany. Za takového premiéra se mohu jen stydět. Vůči agresorovi platí: ukázat sílu, nebo utéct nebo se podrobit. Jak známo, mnichovanství situaci jenom zhorší.

2 7
možnosti
Foto

Ještě tak rozeznat, kdo je vlastně tím agresorem. A i když to poznáme, je nám to houby platné - jsme příliš malým národem.

10 0
možnosti