Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Prostor bývalého SSSR prožívá demokratickou revoluci a formování národních států, které prodělala naše část Evropy už v 19. a 20. století. Zmiňované menšiny žijí vesměs v prosperujících zemích a jsou vesměs relativně malé. Naopak se Evropě rozpíná nová menšina spojena ne národností, ale náboženstvím a ta tedy ohrožuje evropskou budoucnost až až.

Pokud jde o území bývalého SSSR, tak jenom blázen by mohl vyžadovat, aby křesťanský a arménský Náhorní Karabach zůstal součástí muslimského Ázerbajdžánu. Podobné platí pro Ukrajinu, která zahrnuje vedle centrální oblasti okolo Kyjeva, která je převážně Ukrajinská, východní oblasti, které byly historicky součástí Ruska, jižní oblasti, které ovládali Tataři a byly osvobozeny Ruskem a ve kterých ruskojazyčné obyvatelstvo převažuje. Západní část byla historicky součástí Polska, Rumunska a Maďarska (R-U).

Pokud "nová" Ukrajina nedá dostatek prostoru národním, náboženským a kulturním rozdílům svých menšin, nemá šanci ve svých současných hranicích přežít.

EU a USA dělají zásadní chybu v tom, že ukrajinskou krizi zneužívají jako klacek na Rusko, místo toho, aby Rusko přizvali ke společnému řešení krize. Rusko se tak stává součástí problému, místo toho, aby bylo součástí řešení. To je velmi riskantní postup, od kterého si politici EU a USA slibují oslabení Ruska, které politikům EU slouží jako vnější nepřítel k odvedení pozornosti od jejich chyb. Pro USA je Rusko vojensko-politickým konkurentem, místo toho, aby ho brali jako partnera v boji s islamistickým terorismem. Tady je zhoubný vliv Baracka Husseina Obamy naprosto zřetelný.

2 0
možnosti
JC

A takovej to byl slušnej, milej a příjemnej komentátor. Inu, časy se měěěení ...:-/

3 1
možnosti
Foto

O16t49a49k63a91r 21S66e56k33l

26. 4. 2014 10:39

:-)Co když se mění Putin ? Nebo Chrástek ?;-D

1 1
možnosti
DK

On je tam fakt vyslal Kyjev??   8-o;-D;-D8-o

0 0
možnosti
TG

Nevím, co tím krokem Putin sledoval, ale je zřejmé co tou otázkou sledoval Takáč! Chudák malej, někdo mu narušil scénář...!:-)R^

6 0
možnosti
Foto

Správně !! Braňme Putina !!! Vždyť je to chudák , všichni mu ubližují : EU , USA , CIA , Mossad , Lukašenko , Zeman , Sobotka , FIFA , UEFA , Židé , cyklisti.......:-)

2 5
možnosti
JK

braňme objektivní zpravodajství! ovšem, je vlastně co bránit?

4 0
možnosti
LK

A co tím sledujete Vy ? Kdo vystřelil první ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články