Ta ruská vakcína je ale z Ruska!

Kdesi na netu jsem zahlédl, že se Miloš Zeman vyslovil pro dovoz ruské proticovidové vakcíny Sputnik, že snad už dokonce oslovil ruského prezidenta Putina...

Obávám se, že Miloš se teď, v dobré vůli, dopouští podobného přešlapu, jako když kdysi, v rádiu překládal do češtiny název „progresivní" ruské "hudební" skupiny Pussy Riot.

Jistěže, vakcín se nám fatálně nedostává a zpomalování očkování se nepochybně projeví v počtu zbytečně zemřelých.

Přesto tu Zemanovu iniciativu hodnotím skepticky a to nikoliv proto, že bych snad Sputnik, přestože mu ještě pořád scházejí nějaká ta evropská razítka, považoval za horší vakcínu, nežli ty, s kterými se v Česku počítá, kterých budeme mít, až se jinde doočkuje, fůry.

Ale, i kdyby snad Putin učinil velkorysé gesto a o Sputnik se s námi podělil, stejně by tady nad ním spousty, zejména těch polistopadových antikomunistů s protiruskou fobií, okázale ohrnovalo nos a s nasazením všech sil, hledalo vši, nějaké to čertovo kopýtko!

Ve vztahu, k jistěže  problematickému  Rusku, je to momentálně s mnohými spoluobčany  tak, jako se zklamaným, navíc sousedy rozeštvaným   děckem, kterému v čase záchvatu vzteklých výčitek, nemá smysl cokoliv vysvětlovat, natož nabízet sladkosti.

Na to je třeba, pane prezidente, nechat ho raději  pořádně vychladnout!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | středa 3.2.2021 10:31 | karma článku: 16,38 | přečteno: 193x