Švejkovské povolebno

V televizních debatách všeho druhu, byla koalice Spolu jmenována a oslavována jako volební vítěz.  Až později večer si alespoň někteří novináři a politici konečně všimli, že nejvíce mandátů získalo ANO. : - )

K vítězství Spolu pogratuloval Fialovi  dokonce i premiér Babiš : - )

Nebylo by spravedlivé ty zásluhy za letošní povolební chaos a zmatky upřít Ústavnímu soudu ČR, který na poslední chvíli, v dobré vůli pomoci opozici a konečně vystrnadit Babiše, zrušil původních volebních pravidla a vytvořil tak prostor pro lidovou tvořivost : - )

Tedy, nikoliv snad, že by to něco měnilo na situaci, když bizarní Přísaze a ČSSD o několik desetin unikl postup do Sněmovny. Novou vládu nepochybně sestaví obě koalice a to i kdyby se pan prezident uzdravil a stavěl se na hlavu.

Ještě zábavnější se ovšem jeví výsledky kroužkování uvnitř koalic, kdy disciplinovaní voliči Stanu, přímo pirátsky vyrabovali Piráty, kterým zbyli jen oči pro pláč a čtyři poslanci. Zkompletovali to lidovci, když ve Spolu zase šikovně okradli ódeesáky a znásobili  tak počet svých poslanců.

Vsadil bych vlastní hlavu, že v příštích volbách už nikdo, za žádnou cenu, se Stanem a lidovci do koalice nepůjde!, že po letošních volbách tyhle partaje definitivně vyčerpaly svůj koaliční potenciál. : - )

Autor: Josef Havránek | neděle 10.10.2021 7:31 | karma článku: 22,52 | přečteno: 336x