Švédsko - náš vzor!

Včera jsem náhodou otevřel článek, kde se norská premiérka kála, že nejspíše měla  mladá Norčata  dál se nechat učit, nezavírat školy, tak jako ve tomu bylo ve Švédsku....

Připomnělo mi to, že liberální švédská vláda, která se zuby nehty bránila v souvislosti  koronavirem cokoliv zakazovat - sázela na disciplinu, rozum spoluobčanů, byla také Babišovi, české vládě, v časech vrcholící pandemie, nějaký čas předhazována jako zářný vzor.

Teď už by na to tihle liberální chytráci – kibicové, patrně nejraději rychle zapomněli!

Jak známo, Švédsko se nyní,  jako jedna z mála evropských zemí, ocitla v červené zóně, tedy na seznamu nejohroženějších států, kterým bychom se teď měli velkým obloukem vyhýbat!

Nějak už  tomu všemu  přestávám rozumět. Čeští novináři, ruku v ruce s opozicí, bleskově „zapomněli“, že jsme, alespoň tedy, co se zemřelých týká, neutrpěli fatální ztráty - obstáli, a namísto toho se nadšeně pustili do hledání vší, pátrání po „vinících“, snaží se vytvářet jakési vyšetřovací komise...

A norská paní premiérka se zase kajícně omlouvá, že v boji s pandemií, nepostupovala stejně liberálně jako ve zmiňovaném Švédsku, kde v přepočtu na milion obyvatel zemřelo na koronavirus  desetkrát více lidí, nežli v Norsku!

Autor: Josef Havránek | středa 3.6.2020 10:29 | karma článku: 21,41 | přečteno: 206x