Stropnického a Hollana vyhodili z brněnské hospody

Nejde o žádnou fámu, přesto  raději cituju přímo  z Facebooku brněnského radního   Matěje  Hollana.......

„Včera se mi stala taková zvláštní věc. Měli jsme jako Žít Brno setkání s předsedou Strany Zelených, Matějem Stropnickým, a jejich místopředsedou, Michalem Bergem. Poté, v osum večer, jsme chtěli zajít na pivo, na "zahrádku" k Poutníkovi, což je hospoda, kterou mám opravdu rád a jsem tam dle vlastního krýglu "štamgastem". Musel jsem ještě vyřídit nějaké telefony, tak jsem tam došel s mírným zpožděním a vidím, že kolegové mizí pryč. S velmi zvláštním důvodem - na Matěje, předsedu parlamentní strany, tam začali verbálně, avšak důrazně a s výhružkama násilí útočit nějací borci, že on rozhodně do této hospody nesmí…“

Nemíním diskutovat, ani hodnotit fakt, že někteří čeští  politici, si už bez ochranky, nemohou  zajít  ani do hospody. I tak je jasný, že  tuhle  událost  lze hodnotit velice odlišně.

Tou lepší stránkou je, že spoluobčané konečně  naplňují ty časté výzvy   politiků a zjevně se  stávají  mnohem  aktivnější a  otevřenější  :- )

Občas mi mnozí čtenáři radí  jak bych měl žít lépe a radostněji. Zejména, že prý moc   čumím  na televizi. Něco na tom možná bude, ale zmiňuju to jen proto, že i přes to notorické čumění a naslouchání, jsem o tomhle nesporně  pozoruhodném incidentu  v ČT a v ČRo  nezaslechl ani to pověstné Ň!

Dovedu si  představit, jakou senzaci by to ale  v českých médiích vyvolalo,  pokud by z nějaké hospody vyhnali Konvičku,  Klause, natož pak Zemana!

To by bylo  radosti na  Starém Bělidle! Veřejnoprávníci by se předháněli v potměšilostech, ještě celé týdny  by  oslavovali  tuhle moudrost  prostého českého lidu.

Jenže, když v české hospodě  dostali  na frak ti „jejich“, tihle slušňáci, jako na povel,  decentně mlčí! Ještěže máme ten internet!

P.S.

Moc se mi líbilo, jak to  v diskusi pod jedním blogem na tohle téma napsal  Jaroslav Kuthan:

„Přeci jen bych očekával alespoň od pana Stropnického pochopení pro ty hospodské vyhazovače. Vzpomínám si, jak omlouval agresivní chování migrantů tím, že po dlouhé cestě mají prostě špatnou náladu, podobně jako třeba utahaný turista. Třeba ti chlapi v brněnské  krčmě měli prostě také špatnou náladu jako turisti... nebo jako migranti...

Autor: Josef Havránek | sobota 3.9.2016 10:00 | karma článku: 26,32 | přečteno: 427x