Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

D34a32d64a37k 21P44e55t46r

12. 4. 2014 11:31

Uf, to jste měl štěstí. Bejt tam logo ODS, mohlo vás švihnout.

3 0
možnosti
FS

Autore a tuto pohádku jste si vymyslil sám? Začínáte být podivínský. Zdá se mi,že chcete být na blogu za každou cenu.i kdybste psal hlouposti.,ale pan Kindl vás určitě pochválí.

2 6
možnosti
MS

A co je na tom tak nepravděpodobného ? Docela si dovedu představit nějakého iniciativního soudruha, který z propagačních důvodů strká žetony s nápisem KSČM do nákupních vozíků. :-/

4 0
možnosti
PK

P51a23v70e81l 25K24u30l24a

12. 4. 2014 10:17

A nejhorší je, že starýho komunistu taky ne :-). Viz Jarmila Černá, například;-D

8 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste ještě měl reklamovat nákup, takhle tomu chybí ta správná pointa ...

0 2
možnosti
JK

J15a39n 34K53o61t15t64a92s

12. 4. 2014 9:21

Hodně levné....a dětské.Rv

1 3
možnosti
JC

;-D Pobavilo, jak jinak!

1 1
možnosti
SB

Jsem též antikomunista a komunismus odmítám se vším všudy. Zároveň však odmítám určitá tvrzení (která jsem však nikdy od pana Havránka nečetl, takže to není výtka směrem k němu), jako že komunisté mohou za všechen marast a všechnu lidskou povrchnost z doby jejich vládnutí, nebo že současný marast v duších lidí je dědictvím komunismu.

K té povrchnosti: Například když někdo tvrdí, že Gott nebo Vondráčkiová svýmim plytkými melodiemi a plytkými zamilovanými texty odváděli pozornost od problémů tehdejší doby a lidem vymyli mozek, tak se tomu směji jako nesmyslu. V žádném společenském zřízení není běžné, aby devadesát procent národa poslouchalo hudbu Hustava Mahlera nebo Leoše Janáčka. U nás to byl Gott a Vondráčková, v Itálii Ricchi e Poveri, ve Francii Mireille Mathieu, ale nikde Jean Sibelius nebo Sergej Prokofjev.

A k tomu dušvnímu marastu: Tvrzení, že Češi jsou závistivý národ a že je to dědictví komunismu, odmítám, a to dokonce hned dvojnásobně. Za prvé tvrdím, že Češi si nezávidí o nic více než jiné národy, a za druhé tvrdím, že závist, stejně jako jiné lidské neřešti, je nezávislá na společenském zřízení. Slova z písničky Marty Kubišové "zloba, závist, zášť, strach a svár, ty ať pominou", která byla vztažena k Pražskému jaru 1968 jsou též hned dvojnásob nesmyslná: Za prvé s odstupem času už jasně vidíme, že Pražské jaro byla pouze naivní fraška ve vedení totalitní strany a že ta fraška by stejně nic dobrého nepřinesla, i kdyby sem Sověti nepřijeli, a za druhé i kdyby ty změny teoreticky nastaly, tak by přišla demokracie, ale na osobní úrovni by si lidé i poté navzájem záviděli, nenáviděli se apod.. V demokracii ani o nic více, ani o nic méně než v totalitě. Tyhle věci jsou zcela nezávislé na režimu.

3 2
možnosti
Foto

Až na to, že mnozí ti zpěváci měli limitované texty, které se bedlivě kontrolovaly, aby nevybočili nad rámec socialistické morálky. To určitě ve Francii zpěvákům nehrozilo. Jen tímto se stali součástí propagandy.

Duševní marast. Jistě, že se nedá generalizovat, ale dědictví komunistické totality změnilo myšlení a chování u mnoha, ne že ne, tedy i kvalitu vnímání vztahů. Koneckonců, nejmenovalo by se to třeba normalizace. Normalizace všeho dle vidění ideologie. To dědictví je vidět ve všech státech a směrem na východ je zřetelnější a dopady jsou tragické.

5 0
možnosti
Foto

;-D  Je vidět, že jste starý pes už s nepružným myšlením, ustrnulým někde v sedmdesátých letech. Do žetonu s nápisem ODS byste asi nekopnul, přitom je to strana přeběhlíků z KSČ, logicky tedy mnohem horší strana než je strana KSČM. Ale karma za vtip, jako vždy.

2 5
možnosti
PU

P82e69t89r 72U82h85e21r

12. 4. 2014 9:56

ze ty sis nevzala pilulky!

6 2
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články