STAN prodává zkažené zboží

Po informaci, že poněkud nesoudný Jan Farský, se po dlouhém přemlouvání přece jen, nakonec vzdal poslaneckého mandátu, mne - stejně asi jako většinu spoluobčanů napadlo – Lepší pozdě, nežli vůbec

Ale, najdou se i tací, kteří ho za to ještě veřejně vychvalují. Přijde mi to hodně, hodně praštěný a to i v případě, že bych snad pominul ten původní, Farského otřesný nápad – současně studovat v USA a vykonávat v ČR funkci poslance.

Jen obtížně šlo, s vážnou tváří, naslouchat tomu Farského „přesvědčivému“ vysvětlování, že je to v podstatě jeho nadstandardní služba občanům České republiky. To, že po týdnech kličkování.  to Farský nakonec přece jen vzdal, opravdu, ale opravdu není žádná sláva!

V souvislosti se STAN, je ovšem mimořádně interesantní, že za těch pár měsíců, co jsou u vesla, je to jen jedna z dalších aférek. Jde  nesporně o mimořádně  pracovitou partaj! : - )

Krom Farského a problémy zatíženého, nominovaného ministra Michalíka, Starostové řeší rovněž nepěkné okolnosti ohledně podezřelých sponzorských darů , atd.

Všechny ty kauzy probíhají dle stejné šablony:

V první fázi představitelé STANU, pravidelně s dotčenými výrazy, hovoří o výmyslech, zoufalé  politické opozice.

Poté nastává etapa opatrného našlapování, připouštění. Problém je jaksi oficiálně uznán a následuje nářek o nešťastných okolnostech, bolestných událostech…

Navržený ministr s pošramocenou minulostí není nakonec jmenován.

Podivné sponzorské dary budou vráceny.

Farský už přestane poslancovat …

...a to vše je současně provázeno slavnostními  fanfárami samochválou – chvalozpěvy na tu údajnou  partajní sebereflexi.

Konečně se tedy čeští voliči dočkali té vytoužené, slibované změny, nové politické kultury.

Hosana!

 

Autor: Josef Havránek | pátek 21.1.2022 10:31 | karma článku: 22,06 | přečteno: 189x