Sprosťáci z Milionů chvilek…

Nejsem  zrovna  útlocitnej, ani přisprostlé  výrazy  mi obvykle nevadí tak, jako zdejším dohlížitelům. Naopak, bývá  užitečné  naslouchat, třeba  nyní,  známým umělcům, když se na náměstích   vodvážou -  předvádějí děsy,co v nich  vězí…

Nebývá to tedy zrovna estetická  záležitost, ale přece jen existuje naději  že  tímhle často nechutným  zvracením,  z těch zapálených lidiček, kterým jde   "výhradně  jen o dobro národa  " – Pravdu a Lásku, tak  ta  jejich  takřka  patologická zloba, nenávist  konečně  vyjde ven, nebude už sžírat jejich vnitřnosti, a až to po nich někdo  uklidí, bude zase  dobře. Naděje umírá poslední : - )

Občas to dokonce bývá  až zábavné, jako  když v PL politolog Zdeněk Zbořil komentoval jeden z takových láskyplných výlevů:

„Herec Vladimír Polívka v Liberci pravil: „Ty svině nás chtějí rozdělit. A docela se jim to skoro podařilo. Ale tenhle rok po celé zemi je jasný důkaz toho, že jsme hrdý národ a že se nenecháme rozdělit tady tím hovadem ani tím druhým.“

Pokud je tento pan Polívka příbuzný s Bolkem Polívkou, mohl by se ho zeptat, jak je to s dotacemi a dluhy na Moravě v Olšanech a jaké úsilí to stojí, dát je do pořádku. A pokud není, pak bych si jen dovolil říct mu, že má docela zvláštní slovník, připomínající nám spíše šatny některých divadel nebo prasečí chlívek. 

Autor: Josef Havránek | úterý 18.6.2019 8:00 | karma článku: 22,96 | přečteno: 246x