SPD jako písek do motoru EU

A opět, v  dlouhé řadě za sebou,  jsou na pořadu dne volby, v kterých to nebudou mít  myslící  voliči vůbec jednoduchý…

Tentokrát je to  ovšem  ještě  složitější, neboť se volí do Evropského parlamentu a  před  spoluobčany, kteří  mají zásadnější   výhrady k  směřování Evropské unie, stojí v první řadě  problém, zda se  vůbec zúčastnit voleb do nemilované, stále podezřelejší  instituce.

Logicky  se  nabízí  ignorace, jenže,  v takovém  případě  ovšem  budou  v  Bruselu  reprezentovat Českou republiku,   převážně  eurohujeři!

Jak jsme se už  mohli  přesvědčit,  ty dvě  desítky   českých europoslanců  toho   sice moc v Bruselu  nezmůžou,  jenže pokud  se  takto „logicky“  rozhodnou volit  i  v ostatních státech unie, bude Evropský parlament  vyvádět ještě víc, nežli doposud.

Nepatřím k příznivcům  Tomia Okamury, ani si nemyslím, že všechny  ty kritiky  jeho vlastenecké  rétoriky   jsou  úplně  vycucané z prstu.

  Mnozí politici a  aktivisti   označují SPD za politický odpad, smetí. Proti gustu…, ale  jen  kdyby byli tihle „spravedliví, stejně  nemilosrdně kritičtí  také ke stranám, spolkům, za které kopou!

Pokud  je to  ovšem  s SPD opravdu až tak zlé, jsem přesvědčený,  že pro   euroskeptické voliče   je  to tedy  přímo ideální strana do  eurovoleb. 

Tohle  údajné  politické smetí,  totiž může  dobře  posloužit jako  písek do motoru  Evropské unie!  

Autor: Josef Havránek | pondělí 20.5.2019 8:00 | karma článku: 26,03 | přečteno: 399x