Sobotka je nebezpečnější nežli ten "magor"

Docent Konvička to teď  schytává ze všech stran za  nepovedený  happening  na pražském Staroměstském náměstí…

Přestože se mé názory na nebezpečí  islámského radikalismu,  patrně,  od šéfa českých protiislamistů  příliš neliší, od samého začátku  jeho  politického angažmá ve mně  pan Konvička vyvolává jen samé   rozpaky.

I tak jsem ale přesvědčený, že ten rozruch kolem  zmíněného happeningu  je slušně řečeno velice přehnaný, mediálně nafouknutý, hysterický.

Dost to připomíná tu prvotní zběsilou reakci sluníčkářů  na  nejnovější arabský song  Jarka Nohavici. Je to směšný paradox, ale  tihle lidé s plnou hubou lásky a slušnosti, by nejraději své ideové odpůrce rovnou kamenovali, fatálně se jim nedostává  nadhled, smysl pro humor.

Nic nového, ani šokujícího. Největším překvapením bylo pro mne tentokrát vystoupení slušňáka  -  premiéra Sobotky, který  Konvičku nekompromisně  nazval  magorem.

Proti gustu žádný disputát. Jenže i ten magor  byl Sobotkovi  málo a tak navíc   dodal, že Konvička je nebezpečný  pro českou společnost.

Premiér evidentně přehání,  veze se populisticky  na vlně mediálních odsudků. Nemíním se  Konvičky zastávat, ale popravdě, pro  tu  zmiňovanou  českou společnost, mi přijde Sobotka mnohem, mnohem nebezpečnější, nežli   nešťastný pan docent.

 

Autor: Josef Havránek | středa 24.8.2016 8:00 | karma článku: 35,65 | přečteno: 1218x