Škoda, že ta sprostá básnička není o Zemanovi

Dost  mě překvapilo, že  německá vláda vyslovila souhlas  s trestním stíháním satirika  Jana  Böhmermanna,  ohledně  básničky  znevažující tureckého  prezidenta  Erdogana…

Na  jedné straně  mě to udivuje, neboť   turecký prezident je velice – velice  kontroverzní  osoba, ale dokážu pochopit i  německou kancléřku, která si jaksi nemůže  dovolit  hodit přes palubu Erdogana,  který pro ni představuje úplně  poslední, zoufalou možnost, kterak  -  bez  úplné ztráty tváře, vyváznout z migrační pasti, která nese její značku.

Při všech sympatiích k posměváčkům a šťouralům,  si ale nedovolím jednoznačně tvrdit, že tohle  trestní stíhání satirika  je naprostý nesmysl  - vyložený  nonsens , neboť jsem  se k tomu  dílku doposud  nedostal.

A to přesto, že jsem na tohle téma zhlédl už několik televizních diskusí. Ovšem,  zmíněná satirická báseň  zde nikdy   nezazněla a to  ani po předpokládaném vypípání  některých zvláště  šťavnatých   výrazů.

Velká škoda, že tahle básnička není  o českém  prezidentovi Zemanovi. To by si v té   té jejich televizi rozhodně nenechali ujít  - to by ji zřejmě  vysílali   od rána až do noci!   

Autor: Josef Havránek | sobota 16.4.2016 11:14 | karma článku: 42,42 | přečteno: 1939x