Sklízíme trpké plody politikaření velmocí v čele s USA

Obama  s Putinem se teď vášnivě  přou, kdo z nich má větší podíl na tom nekončícím masakru  v Sýrii. Zda  Rusko, které  dlouhodobě  podporuje  diktátora Asada,  nebo spolek kolem USA, který vyzbrojuje vzbouřence a  nepřímo rovněž  IS…

Zcela  jednoznačné jsou jen dvě skutečnosti. Před tolik vychvalovaným  Arabským jarem, trpělo v Sýrii násobně méně lidí,nežli je tomu dnes, o počtech  obětí ani nemluvě. Fakt č. 2  -  z pokračujícího  rozvratu Sýrie zdaleka  nejvíce  profitují muslimští fanatici z tak zvaného Islámského státu.

Jestliže o vině na katastrofálním vývoji v Sýrii mohou být ještě pochybnosti, v případě Afganistanu, Iráku a Libye  je to jednoznačné -  z téhle odpovědnosti se USA   nemohou  vyvléknout.

Vznik zločinného  Islámského státu úzce souvisí s hloupou politikou  USA.  A nejde jen o to, že moderní  zbraně, kterými tihle šílení islamisté disponují, jsou převážně americké, pocházejí převážně ze zásob, které americká armáda  při svém úprku ze země,  alibisticky  věnovala   masově  dezertujícím iráckým vojákům…

Je také  pravda, že  Američanům  v tom babráctví  přičinlivě   asistovaly i mnohé státy Evropské unie.

Ty si to nyní „vyžírají“ nekontrolovaným přílivem imigrantů, nejenom z uvedených   rozvrácených zemí. Pokud by na světě existovala  nějaká spravedlnost, za situace kdy Evropa bude  muset  absorbovat miliony obtížně přizpůsobivých  běženců, tak v případě USA by to, podle" zásluh", měly být tak  desítky milionů….   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 29.9.2015 20:22 | karma článku: 39,88 | přečteno: 1466x