Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Fakt je takový, že Rusko nevyužilo příležitost stát se normální zemí. Chce dále pokračovat ve své rozpínavosti a diktátorství. Vždyť celé Polsko s muselo posunout na západ. Rusko je dnes větším nebezpečím pro svět než islám. A Vy jste v podstatě jeden z mnoha proruských kolaborantů.

3 2
možnosti
Foto

Pane Procházko - Rusku se snadno radí, viďte? Připadá mi, že přes všechny ty fámy - tam existuje zralý rozum i poučení z dob Sovětského svazu. Nejde jim to tak rychle jako "perfektním" Němcům, kteří devastovali celou Evrpu.

2 2
možnosti
JR

J55a63r50a 74R45a53n94k

28. 11. 2014 21:42

Tak pro mne ano, mam je pouhych 40km vzdalene a citim se lepe, nez kdybych zila v blizkosti ruske hraniceR^

1 0
možnosti
Foto

Méně inteligentní lidé z ničehož nic začnou nekriticky obdivovat tu či onu zemi, a když zjistí, že jeho představy nebyly splněny, zavrhne ji a začne stejně nekriticky obdivovat tu opačnou. Případně v tom lítá jako "vítr" v platejze.

Člověk normální dovede rozpoznat, co je kde horší a co je lepší. A tudíž nemá zapotřebí vykřikovat hlášky na adresu právě v nemilost upadlé země.

Pan Jan Pavel to vystihl zcela správně. Rusko dostalo velkou příležitost, jak se stát solidním partnerem té slušnější části světa. Využilo ji?

A kdybych si měl vybrat? Azbukystán by to asi nebyl.

6 1
možnosti

Chyb tam máte více, ale jedna je hodně zásadní.

Západ dělal vždy všechno proto, aby se Rusko necítilo být nepřítelem. Všichni mu ustupovali, zvali ho na společná cvičení a do G7+1,  nebuzerovali moc Putina kvůli zabíjení politických odpůrců a když začal vraždit v Čečně, Abcházii či Jižní Osetii, svět to přehlédl a nemíchal se do toho. Všichni totiž doufali v to, že tohle je přechodné období a Rusko dospěje k demokracii. Ukrajina ukázala, že to byl planý sen.

9 4
možnosti
MN

Proč děláte za Západu moudrého trpělivého vychovatele a z Ruska nepřizpůsobivého fracka, který už přece jen bude muset dostat rákoskou na zadek?

Tak to ale není, pane, to je jen konstrukce a fikce.

EUSA "nebuzerovali moc" Putina kvůli Čečně, Abcházii, či Jižní Osetii jen proto, že jejich zájmy na těch územích nebyly tak silné jako na Ukrajině a není to nárazníkové pásmo mezi EU a RF.

A podle podpory "lidu" (viz příspěvek níže pana Hermánka) bych řekla, že v Rusku je dnes možná ta nejryzejší demokracie na světě a všude jinde se vytváří jakýsi novodobý feudalismus. Novodobými feudály jsou zájmové elity, které vybírají desátky pro své potřeby.

4 6
možnosti
JH

J66o35s85e94f 73H94e44j43n27a

28. 11. 2014 14:10

Kdy už konečně dosadí Havranka do příslučných rad a komisí. Má patent na všechno a i tady by našel pár skvělých pomocníků. Honza Buriánek to vyjádřil poměrně přesně. Ten slet dutých hlav je impozantní.Rv

6 13
možnosti
Foto

Vidím to stejně jako Vy. Idelologie minulého režimu  tedy Východu -  mi šla na nervy, nedalo se to poslouchat. Teď to ale přicházi stejně ze Západu. Když tam byl Sobotka na návštěvě, též se to nedalo poslouchat. Zdá se mi, že neumíme být sví.

17 4
možnosti
Foto

opravuji - ideologie.

0 1
možnosti
MN

Jeden bloger (nevzpomenusi kdo) tu nedávno napsal, že se začíná cítit se svými názory ve své zemi jako disident. I já mám čímdál víc tento pocit.

Když jsem po volbách prezidenta před svými kolegy v práci řekla, že jsem volila Zemana, tak se mě začali štítit, jako bych měla AIDS.

Teď, když říkám, že mi na Zemanovi daleko míň vadí neotesané vulgární chování jako to, že vyvěšuje EU vlajku na Hradě a že chce přijmout Euro, tak už mě navíc považují za rusofilního úchyla a pomatence.

Pokud se z někým z nich dám víc do debaty, tak slyším jen nabiflované citace z mainstreamu bez stopy vlastníhu názoru. Je to debata lidí, jejichž názory se od sebe nazadržitelně vzdalují. Je to smutné.

18 5
možnosti
SB

Já s Vámi souhlasím v tom, že též jsem poměrně skeptický vůči krizi, ve které se vyspělé státy, zejména EU a USA, nacházejí. A též mám tu zkušenost, že když tuto svou skepsi napíši, lidé mě označují za rusofila.

Naprosto nechápou, že mé názory nemají s rusofilstvím nic společného. Já si především myslím, že státy EU doplácejí na špatnou politiku vůči tolerování přistěhovalectví a ustupování přistěhovalcům, jakož i nenažranost nejen politiků, ale i širokých lidových mas. To si myslím zcela nazávisle na tom, že EU a USA navíc musejí čelit mezinárodně politickému průšvihu zvanému Rusko. Tím tedy Rusům nijak nefandím.

Možná můj názor je chybný a možná EU na tom není tak špatně, jako se domnívám, ale v žádném případě z tohoto mého názoru nevyplývá, že bych fandil Rusku. Přesto jsem za rusofila mnohdy označován.

6 1
možnosti
AS

A35d24a89m 75S69t97a81v55a

28. 11. 2014 13:51

Článek obsahuje jistě obrovskou nadsázku, ale po pravdě řečeno, a s velikánskou lítostí:  má pravdu. Přesmutné. USA pro mě znamenaly, a i přes nechutnou anarchistickou masáž médií, neustále ! znamenají významného osvoboditele naší země! Třikrát nás osvobodily  v minulém století. U tak už  to chce skutečně vyházet všechny ty hloupé nevzdělané a zaujaté novináře a novinářky, žurnalistky, jak z rozhlasu tak z ČT a přijmout jenom schopné objektivní odborníky. Podobně by se měla zachovat i soukromá média i internetová.  Marxistická a až lascivní věrnost idejím, byť zdánlivě dnešním, může přinést neblahé důsledky.

3 1
možnosti
Foto

R^Standard. Politickopropagandistický odezdikezdizmus:-/A lid to baští;-(

5 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články