S Topolánkem bych šel na pivo...

… tedy na rozdíl od drtivé většiny jiných  českých politiků. Možná to bude také tím, že  Mirek Topolánek do té politiky  moc  nepasuje…

Na to je až příliš otevřený, hubatý, impulzivní , svérázný a jak je známo - to všechno  nejsou zrovna vlastnosti, které se do politiky hodí...

Ty jeho věty o Židech, homosexuálech, církvích, atd., působí v tučných titulcích opravdu dramaticky a nepřijatelně. Popravdě,  ani těm českým novinářům příliš nevyčítám, že ty větičky obratně vykostili z kontextu, nenechali si ujít takový trhák. Tak to v životě prostě  chodí.

Špičkový, profesionální politik však musí s něčím takovým  nutně počítat. Mirek Topolánek zjevně nepočítá a proto se musí stále omlouvat a do nekonečna  vysvětlovat. Pro šéfa jedné z nejsilnějších politických stran to je naprosto zničující, o tom asi není sporu.

Četl jsem některé z těch rozhovorů, v kterých se objevily ty kacířské větičky, kterých jsou dnes plné noviny, o internetu ani nemluvě. Většina z těch nezkreslených Topolánkových výroků mi nedělá žádný problém. Ostatně o tom uhýbavém premiérovi jsem už před týdnem psal pod titulkem Pan Bačkora.

Určitě bych si někde u piva s Mirkem Topolánkem dobře popovídal. Přes všechny ty politické úlety, ve mně stále vyvolává pocit sice mimořádně  neobratného, ale jinak poměrně   upřímného chlapa.

V mnohém bychom se určitě shodli, ale stejně bych si u toho piva  asi neodpustil, takovou  možná  impertinentní radu  -  aby se už konečně na tu politiku definitivně vykašlal, že tohle rozhodně  není jeho parketa!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 22.3.2010 11:02 | karma článku: 28,80 | přečteno: 1777x