S ČSSD to možná není až tak tragické…

… jak by člověk soudil podle toho  předvolebního panikaření předsedy Sobotky, zjevně  zděšeného nadcházejícím koncem  své  politické kariéry…

Mohlo se to přihodit  už na blížícím se sjezdu ČSSD, jenže, jen naiva   by se  právě nyní  cpal  do předsednické funkce a po několika málo měsících  by,  v čele strany,  šel  na nevyhnutelnou, zdrcující  porážku v parlamentních volbách. Tu si nepochybně bude  muset  vyžrat znovuzvolený  Sobotka.

Zmíněný optimismus,  obsažený v titulku, ve  mně vyvolávají názory z nižších pater ČSSD, například   předsedy  místní organizace z Týna nad Vltavou – Davida  Slepičky , který naprosto přesně   pojmenovává  momentální  dění v jeho rodné straně.

Obviňuje Sobotku, že si  ČSSD zprivatizoval, že  ty jeho  chaotické iniciativy ad hoc, v poslední době už   připomínající průjem, nejsou politikou sociální demokracie, ale především narychlo spíchnutými nápady  panikařícího  předsedy  a jeho   poradců vystrašených nadcházejícím volebním fiaskem.

Snad ani netřeba konkrétně  uvádět  všechna ta   Sobotkova  plácnutí do vody z poslední doby, kterými čím dál víc připomíná  zmateného  pohádkového   krále, který chvíli co  chvíli  odvolává co slíbil a slibuje, co odvolal...

Je dobře vědět, že ČSSD není jen stranou odpudivého  Sobotky a jeho přitakávačů, ale i členů, kteří si tu  bídu  stávajícího stranického vedení dobře  uvědomují a navíc tomu, bez ohledu na následky, odmítají jen   nečinně přihlížet.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | sobota 4.3.2017 8:00 | karma článku: 22,36 | přečteno: 239x