Rusko - Kadet Biegler a jiná intelektuální elita...

Když  čtu a  poslouchám,  v těchto mediálně zběsilých časech,  ty permanentně hrůzostrašné  zprávy z Ruska, ze všeho nejvíc se mi vybavují některé pasáže z Haškova Švejka…

Kadet Biegler  patří k mým zdaleka  nejoblíbenějším  postavám. Znovu mi   teď Bieglera urgentně  připomněl pozoruhodný článeček: Ziegler – Proruská pátá kolona připravuje v Česku půdu pro Putina. To je ale náhodička: kadet  Biegler - Ziegler!

Poručíka Duba, zase  tvrzení dvou novinářů  a následné potvrzení „věrohodné“  kyjevské vlády, které rázem obletělo celý  svět, že   kolona  ruských  obrněných transportérů a tanků překročila Rusko – Ukrajinskou hranici a po pár  hodinách byla neomylně,  na cimprcampr, rozstřílena skvělou ukrajinskou expediční armádou.

Přesně,  jako bych   četl tu  scénku, v které nezapomenutelný  poručík Dub,  u trosek nepřátelského  letadla, líčí právě vymyšlený  napínavý válečný příběh…

V dnešní době, kdy každé dítě fotí mobilem, družice spolehlivě  pořizují záběry,  z nichž lze snadno rozpoznat i číslo SPZ a  nebe jsou plná vševědoucích dronů,  pouštět do světa taková - ať už fakta, či pouhé   chiméry, bez jediného relevantního důkazu, je opravdu  mimořádně  odvážné!

I  legendární blbec -  poručík Dub, mohl to své bájení opřít alespoň  o ten šrot….    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | sobota 16.8.2014 11:11 | karma článku: 36,38 | přečteno: 1565x