Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už když jsem si v roce 1992 kupoval „italský" počítač Olivetti (můj první, procesor 286, později vylepšený i o matematický koprocesor, operační systém DOS 5), tak jsem velmi záhy zjistil následující informaci: monitor Jižní Korea, vlastní bedna Tajvan, procesor Intel(!), HD Seagate, klávesnice Malajsie, ale sláva, myš byla skutečně pravá italská. Firem, které si nechávají své produkty vyrábět v Číně, případně na Tajvanu, tedy také v Číně, je spousta, pak to ovšem prodávají pod svou značkou a dráže, bylo a je dost. Nakonec i známí a zavedení výrobci notebooků ASUS a ACER, to je Tajvan, tedy Čína.

IBM ThinkPad, to byla velmi dobrá značka, Číňané tenkrát koupili celou notebookovou divizi od IBM i s personálem, zejména tím, který měl na starosti inovace a jak je vidět, tak se jim daří. Tak jako se u nás už dlouho nevaří špatné pivo, každý si může vybrat podle chutí a má z čeho, to ta ošklivá konkurence, stejně tak už nejsou na trhu špatné počítače, spíše lepší a horší prodejci, zde pak záleží hlavně na osobním vkusu zákazníka, na stavu jeho peněženky a spolehlivosti prodejce.

1 0
možnosti
Foto

Již 5. rok používám notebook Lenovo G560 a musím to zaklepat, stále bez problémů. V Číně už vyrábí z úsporných důvodů "kdekdo kdeco" - škodovky nevyjímaje, takže obavy jsou celkem zbytečné.

1 0
možnosti

Taky se můžu pochlubit Lenovem. Měl jsem Lenovo R61i, z poslední série a vydrželo mi 7 let. Baterie ještě teď vydrží přes 2,5 hodiny. Jedinou závadou bylo, že mi praskl ten kovový pant. Jinak nic. Absolutně dokonalý stroj a kdyby byla ještě podporovaná XP, mám ho dodnes. Teď už asi měsíc používám nástupce, Lenovo T500, repasovaného a zatím spokojenost. Nemusím si aspoň zvykat na nový model.

Myslím, že jste udělal dobře. :-)

0 0
možnosti
Foto

Sláva, blog, který mohu pochválit. R^

Když už jsem u těch firem, tak já se orientoval na ASUS - Taiwan. Na doporučení odborníka z německé firmy, která má s ASUSem dobré zkušenosti z instalací v profi sféře.

0 0
možnosti

Tak dobře, dneska to bude bez nadávek...

0 0
možnosti
Foto

Lenovo je původně jedna z divizí IBM. Neudělal jste chybu.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem s Lenovo spokojen, koupil jsem to ještě jako IBM ThinkPad a bez pár měsíců sloužil ten notebook deset let.

Teď mám takovou tu minivěž Lenovo za šest a půl papíru v Alza - stejně u počítače furt jen dřepím a monitor už jsem měl doma.

Načež ještě pro manželku mobil Lenovo, někde jsem o tom psal, takže brzy budeme mít oba šíkmý voči.

A Australani žádný počítače nedělaj, ti jen honí klokany.

1 0
možnosti

Mám Lenovo tablet a naprostá spokojenost, dva naši známí si koupili All in One a také si ho nemůžou vynachvalit. Já jsem také  zjistila až po delší době používání,  že je z Činy. Ale vzhledem k rozvoji Asie  už u mě neplatí , co je z Činy že musí být špatné...

1 0
možnosti

Australskou firmu?

0 0
možnosti

Která koupila v roce 2005 počítačovou divizi IBM.

1 0
možnosti

Včetně technologie

1 0
možnosti

No jo, ale to byste potom nesměl používat skoro žádnou elektroniku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články