Prostě smůla, „Rusákům“ pustili špatnou hymnu…

Před pár dny  zahráli  v USA   německým tenistkám  omylem  Deutschland, Deutschland  über alles a včera  zase  Rakušáci,  pustili špatnou hymnu vítězným ruským biatlonistům…

Jistě, chyby se stávají. Snad ještě nejsem tak  úplně  paranoidní, ale v souvislosti s tím, co se nyní, nejen na MS v Rakousku,  děje kolem ruských biatlonistů a ruských sportovců vůbec, mi to  i tak   přijde dost  podivné…

V dnešním světě se teď, především  v souvislosti s  Ruskem   mluví o hybridní válce a tak si říkám, jestli snad  tahle nekončící  hysterie, s tím  válčením   nějak nesouvisí.

Pokud, nedej Bože,  ano, asi  stojí za to  všem těm  případným  "vojákům -   pořadatelům“ připomenou, že každý tlak vyvolává protitlak.

V časech komunistické totality, šílené protizápadní propagandy, kdy se  Československo nacházelo v řiti Sovětského svazu, ta tehdejší tupá  protizápadní propaganda, vyvolávala u většiny mých vrstevníků, zcela opačné emoce. Komunistickým  Sovětským  svazem – cpaným do nás horem dolem,  jsme  pohrdali – Američany, kapitalismus   jsme si naopak  vesměs  idealizovali.

V posledních letech  se  ručička propagandy v ČR   posunula o stoosmdesát stupňů  -  došlo k radikální proměně plusových a minusových znamének, jen ta tupost zůstala!

Nebudu tenhle exkrement dlouho rozšlapávat. Celý život  se  mi příčila nespravedlnost, vždy  jsem  měl  slabost pro otloukánky.

Z hlediska uplynulých desítek let mi to samotnému  přijde neuvěřitelné - šokující  ale při tom sobotním štafetovém  závodu  biatlonistů, jsem,  snad úplně poprvé v životě,  nadšeně  fandil těm   pronásledovaným Rusům, i když, pravda, rakouskou  televizi vítězící Rus  moc nezajímal, nesrovnatelně   více se věnovala   souboji  o třetí místo, jen tak tak stačila zaznamenat průjezd vítěze  cílem...:-)  

Autor: Josef Havránek | neděle 19.2.2017 10:37 | karma článku: 24,96 | přečteno: 270x