Proč tedy ředitel Českého rozhlasu nekoná?!

ECHO 24.cz informuje o nedávné  diskusi kde,  za účasti předních  mediálních  expertů,  zazněla  tvrdá  kritika úrovně  zpravodajství  týkající se zejména  ukrajinském konfliktu…

Řekl bych –   šokující kritika, neboť tento ostře  kritický pohled, překvapivě, sdíleli i generální ředitelé ČT a ČRo. Za ocitování stojí především slova ředitele Českého rozhlasu  Petera Duhana, podle kterého média  svou roli nezvládla, nezvládají:

„Já si myslím, že česká média až na malé výjimky naprosto selhala. Často slyšíme ospravedlnění,... ale myslím, že kolegové, a je jedno jestli z České televize, Českého rozhlasu nebo deníků či týdeníků, se nedokážou dobře orientovat v současné podobě propagandy, která zaznívá z ruské nebo ukrajinské strany a zaznívá i ze Spojených států.“

Peter Duhan opravdu  neobjevil Ameriku! Tolik překvapuje  jen fakt, že tohle veskrze  pravdivé konstatování, které  do omrzení  opakují i  mnozí zdejší  blogeři, teď  už  zaznělo přímo od generálního ředitele Českého rozhlasu.

Jsem jen  teď ve velkých rozpacích, zda chválit tu upřímnost  Petra Duhana, že  jen  tupě nebrání své podřízené -  instituci, kterou řídí a (i když s jistým zpožděním) tak otevřeně konstatuje   neblahý stav, nebo se pohoršovat, že z titulu své funkce, něco takového – tyhle  mediální manipulace,  připustil - připouští!

V každém případě by to chtělo alespoň  dobrý konec - hapyend. Minimálně, aby se příslušní novináři, redaktoři chytili za nos!

Jenže, jak známo  -  Starého psa, novým kouskům nenaučíš!

Autor: Josef Havránek | pátek 12.9.2014 11:18 | karma článku: 31,39 | přečteno: 1163x