Proč se německé kancléřce v ČR říká Milka,.....

... podle té známé  čokolády s krávou? Ve včerejších Novinkách jsem objevil zajímavé povídání s ředitelem Ústavu pro jazyk český AV – Karlem Olivou,týkající se jazykové   lidové tvořivosti vyvolané migrací…

Ani mě moc nepřekvapilo, že i ten nesporně chytrý pán podléhá  politickým šablonám, když  výraz pro uprchlíky -  Čmoudi nekompromisně indikoval jako vulgární s rasistickým podtextem.

Ještěže existují ty diskuse, kde  panu  řediteli   vysvětlili, že  výraz  ČMOUDI  pochází  z filmu Vodní svět, kde působili  jako smrtelně  nebezpeční nájezdníci, že barva kůže s tím nemá pranic společného.

Ještě zajímavěji se diskutovalo , proč se vlastně tyhle  posměšné novotvary - Sluníčkáři MIlka,Dobroseři,Makrela, atd., nejenom ve spojitosti s migrací, tak rychle šíří a zakořeňují v české společnosti.

Vysvětlení  je   jednoduché. Evidentně jde o tradici. Našinci  se k těm potměšilostem uchylují nejčastěji  v dobách, kdy se nemohou svobodně vyjadřovat. Bylo tomu tak za nacistů, komunistů a ta nová éra nyní zase  přichází  s nesvobodou spojenou s novou totalitou  - s tím  bezhlavým  prosazováním  multikulturalismu a  orgiemi  tak  zvané politické korektnosti. 

Protože cenzura už znovu běží na plné obrátky Češi se  znovu stáhli do té   do osvědčené  švejkovské  obrany.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pátek 9.9.2016 8:00 | karma článku: 23,00 | přečteno: 168x