Problémem ČT není jen ta politická nekorektnost

Takových  reportáží,  jako byla ta včerejší v Událostech, která provázela diskusi  o výši minimální mzdy, se to v té jejich České televizi  jen hemží…

Sice  mě  mnohem víc  štvou  ty obligátní veřejnoprávní manipulace   s fakty, ale za pozornost stojí i ta často až komická neprofesionalita, jenž dává vzpomenout na staré dobré  časy  komunistické  televize.

Opravdu nechápu proč se tihle redaktoři, zcela vážně  ptají  zaměstnance komunálních služeb, zda by přivítal  zvýšení minimální mzdy, kterou pobírá. Skutečně  snad někdo  od něj  očekával  odpověď, že o lepší mzdu není co stát?! A to se říká, že neexistují hloupé otázky, ale jen hloupé odpovědi.

Na podobné úrovni byl i další dotaž  a následná  odpověď -  co s těmi případnými penězi  navíc udělá? Diváci se pochopitelně  dočkali správné  - předepsané  odpovědi, že   zaplatí svým dětem hodiny angličtiny. Bingo!

Dost pochybuju, že existuje  alespoň teoretická možnost, aby na podobnou otázku  v té jejich České televizi zazněla  odpověď  -  že ty prachy  navíc prochlastá!

Chápu, že se takové odpovědi nesluší – nehodí, jen nerozumím tomu, proč jsou tedy  ty   blbé otázky vůbec  pokládány…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 8.9.2016 8:00 | karma článku: 25,35 | přečteno: 177x