Případ Poche

Moc toho o tom chlápkovi z Brusele  nevím, ale  občas  slyším, že právě  Poche  - nominant na funkci ministra zahraničí,  je faktickým  šéfem  ČSSD, že je to  on, kdo tahá za všechny stranické nitky…

Mnozí sociální demokrati mu prý  vděčí za stranické funkce,  zrovna  on údajně  upekl to  rozhodnutím ČSSD  podílet se na vládnutí s ANO. To  by do  značné míry vysvětlovalo  i to  lpění kolegů na vládní funkci pro Miroslava  Pocheho.

Bylo by  tedy  docela srandovní, pokud by ta dlouho chystaná  menšinová  vláda ztroskotala zrovna na Pochem.  

Babiš mě  tentokrát hodně překvapil, že  nekupčí  -   otevřeně a rázně  sdělil, že, z mnoha známých  důvodů, s Pochem na funkci ministra zahraničí nepočítá, k prezidentovi s ním nepůjde.

Vůbec teď Hamáčkovi  - ČSSD nezávidím! Je to ovšem především   na sociálních demokratech, že  přivedli jednání do téhle  zdánlivé slepé  uličky.

 Pokud obětují  Pocheho, bude to  převeliké  ponížení, pro stranické preference naprostá katastrofa, kterou tentokrát  nedokáže nevyžehlit  ani CVVM.

No, a pokud Hamáček bude na svém ministrovi zahraničí  trvat, skončí po tolika měsících planého vyjednávání  ve stejné ostudě   jako Sobotka, když podával – nepodával prezidentovi demisi.

Zatím všichni zainteresovaní dělají ramena. Jsem moc zvědavej, kdo nakonec zařadí zpátečku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 17.6.2018 8:00 | karma článku: 21,78 | přečteno: 215x