Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J23a93r58a 42R50a20n27k

21. 5. 2015 18:49

Vychutnavat se da i toto, kdyz si dovolite chodit na prime prenosy z MET v NY, ktere jsou na IMAX, zjazzovat se da temer vse nemusi to byt spatne;-)

https://www.youtube.com/watch?v=by8oyJztzwo&feature=youtu.be

0 0
možnosti
MS

Myslím si, že u laické veřejnosti jsou na tom podobně, jako ty první tři minuty Čajkovského B moll i jiná díla velkých skladatelů. Každý si rád poslechne Largo z Dvořákovy Novosvětské a zbytek už taky moc nemusí. Nebo sbor Židů z Verdiho Nabucca. Z Griega zná většina jen Ranní náladu z Peera Gynta. Od Debussyho zase "Za svitu luny". :-) A tak by se dalo pokračovat. Podle mne je to v pořádku. Ať si každý poslouchá, co se mu líbí nejvíc a časem třeba přijde na to, že vůbec není od věci vyposlechnout si opus celý, potažmo celého autora.

4 0
možnosti
PV

Kdekdo byl na počátku zasažen tímto ruským romantikem. Ono se netřeba divit, patří k té hrstce hudebních géniů, není jich mnoho. Jen ta poznámka o současné vážné... zkuste pro začátek Philipa Glasse, nebo Slováka Godára, neprohloupíte.

Autore, dovedete si pěkně užívat života, když tohle po nocích posloucháte, fandím vám. Měl jsem vás zařazeného v úplně jiné škatulce.:-) Bylo příjemné se mýlit.

1 0
možnosti
JH

To jsem rád, v té lepší škatulce....

1 0
možnosti
OF

První akt[editovat | editovat zdroj]

Začíná oslavou osmnáctých narozenin prince Siegfrieda. Princ dostává jako dar samostříl. Zároveň mu matka připomíná, že nadešel čas, aby se oženil. Na zámku se připravuje ples, na kterém si má princ vybrat nevěstu. Po oslavě narozenin odjíždí princ s přáteli na hon.

Tak je to jasné.Pepa se nechtěl ženit.:-P

Proto ta záliba v Labutím jezeře.

P.S Jsem amaterský psycholog.

0 0
možnosti
Foto

Ano, začátek Čajkovského klavírního koncertu č.1 b moll, to je opravdu orgasmus. Vyjádřit orgasmus hudbou lépe snad ani nejde.

1 0
možnosti
Foto

Jde. Beethoven: Sonáta E dur, op. 109 (třetí věta)

zhruba dvě minuty od konce:-)

0 0
možnosti
JS

Milovníci hudby.  Petr Iljič Čajkovskij jako muž, rozervaný mezi vnitřními démony a hudebním géniem. Britský životopisný film Kena Russella (1970). Hrají: R. Chamberlain, G. Jacksonová, K. Colley, Ch. Gable, I. Telezynska, M. Adrian a další. Režie Ken Russell   Můžu vřele doporučit. To je bomba.

3 0
možnosti
JH

Viděl jsem jen sovětský film, z kterého mi jen  utkvělo, že byl homosexuál...

0 0
možnosti
PV

P15e30t43r 11V57í83t

21. 5. 2015 11:58

"Když  na jednom vystoupení rockandrollové  kapely, v tom nejlepším,   ohlásili, že  zahrajou   kousek z Labutího jezera" - nebylo náhodou tou rockandrollovou kapelou Collegium Musicum?

1 0
možnosti
JH

Žertujete? Pro mne byl tehdy  český rock and roll jen Miky Volek, Kaplan, Sedláček. S tím Labutím jezerem to snad  zkoušeli Zlaté hvězdy...

1 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články