Principál Jan Hrušínský - taková rodinná tragédie

Tedy, ne že by mě to  snad  ještě překvapovalo, ale vždy když  zaslechnu  ty pravidelně trapné, agitační  výkřiky herce, ředitele Divadla Na Jezerce,…

… pokaždé si vzpomenu na jeho tatínka, vskutku  národního umělce Rudolfa Hrušínského  -  geniálního  herce, člověka  který svou inteligencí a kultivovaností  vzbuzoval respekt, úctu.

Ono  ani tak nejde o politické  názory synátora,  jako o ten příšerný styl, rétoriku,  která  připomíná tu nejhorší hereckou šmíru.

Tentokrát zase „mladý“  Hrušínský  napadl  politiky a spoluobčany, že nejsou dostatečně  horliví v  přijímání eura a  hloupě lpí na české koruně. Ano,  podle prováděných  průzkumů jde pořád ještě  o sedmdesát procent respondentů.

Jistěže  to není   jednoduché téma. Diskuse je zcela namístě. I když  opírat nutnost  přijetí eura  tím , že při cestách do zahraničí  doplácíme  na směnu, mi  přijde, jako hlavní argument,  dost laciné,  směšné, ale prosím…

Od  politických  agitárorů typu Jana Hrušínského vlastně ani nic lepšího nečekám, ale otvírat  zmíněnou diskuzi, oslovovat názorové   oponenty   titulkem Jste blbí…? je nestydatost,   hotová zvrácenost.

Chválit na tom lze snad jen tu drsnou  otevřenost divadelního pricipála, který se tak vžil do role šaška. I zcela nezainteresovanému člověku je alespoň   hned jasný, o co tady jde.

Prostě taková rodinná tragédie!

 

Autor: Josef Havránek | pondělí 15.7.2019 13:07 | karma článku: 26,49 | přečteno: 413x