Prezident Zeman vyměnil vlajku EU za vlajku Izraele

Ještě pamatuju, když Miloš Zeman svému předchůdci Klausovi vytýkal, že tak tvrdohlavě odmítá na Pražském hradě vztyčit vlajku Evropské unie…

...a taky to hned po svém zvolení okamžitě „napravil“. Vlajka EU tu vlála i po dalších vítězných  prezidentských volbách a to až do tohoto pátku, kdy ji prezident, tak chvályhodně, nechal nahradit vlajkou Izraele, aby dal světu jednoznačně vědět, že Česká republika v této těžké době podporuje Izraelce - stát Izrael.

To, že došlo ke sbalení unijní vlajky, neplyne jen z akutního nedostatku stožárů na Pražském hradě.

Lze v tom dohledat i symboliku. Nejde jen o to, pokrytecké lavírování představitelů Evropské unie kolem bezpečnosti Izraele, ale ve hře jsou i mnohá relevantní obvinění, že útočící Palestinci pořizují ty tisíce raket, odpalované z Gazy na izraelská města, také z miliardových darů Evropské unie!

O solidaritu se nežebrá. S tou skutečnou se nekšeftuje, netaktizuje, není to záležitost vychytralých diplomatů, ale srdce.

Miloše Zemana trápí zdravotní potíže, podepisuje  na něm věk,  ale i na tom vozíku mu drtivá většina, a to nejenom českých politiků, nesahá ani po kolena!

P.S.

Možná to gesto  ale přeceňuju, když tu maličkost ani nezmínili v hlavní  večerní  zpravodajské relaci ČT... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pátek 14.5.2021 18:59 | karma článku: 22,41 | přečteno: 225x