Prezident Zeman dnes nemůže prohrát

Dnes Miloš Zeman oznámí, zda  bude  v roce 2018 usilovat  o znovuzvolení.Každý ví, že tohle nebude jen pouhá zpráva dne....  

Ve stručnosti:

Nikdy jsem si Miloše Zemana neidealizoval, od prvních chvil jeho politické kariéry jsem  k němu měl mnohé vážné  výhrady.

Přesto by mě jeho odchod z funkce prezidenta republiky mrzel, neboť navzdory všem ALE,  pan Zeman vládne selským rozumem  -   daří se mu  reprezentovat  postoje významné části české společnosti, není to politická korouhvička, jak to  u českých politiků bývá  zvykem.

Z čistě lidského hlediska bych ale  také naprosto  rozuměl, kdyby se  Miloš Zeman rozhodl odejít do ústraní, zvláště pak když si vybavuju s jakým maximálním  přemáháním  fyzicky zvládá některé povinnosti související s výkonem prezidentské funkce. Jen on nejlépe ví, co ještě může vydržet.

Jsem si však jistý, že dnes večer prezident Zeman nemůže nevyhrát, ať  už bude jeho rozhodnutí jakékoliv. V případě oznámení kandidatury jen málokdo zapochybuje o jeho znovuzvolení. Pokud se ze zdravotních důvodů  rozhodne stáhnou z veřejného života, opět nelze než smeknout před tou případnou, vzácnou  sebereflexí   

O Miloše Zemana se nebojím, mnohem, nesrovnatelně  větší obavy ve mně vyvolává případný nový prezident...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 9.3.2017 10:03 | karma článku: 23,80 | přečteno: 210x