Předvolební - Po nás potopa!

Koncem minulého  týdne  byla publikována nehezká  čísla o hospodaření  Řecka. Překvapivý byl snad  jen doprovodný komentář, v kterém se autor  těm mizerným výsledkům podivoval…

Jen bůh vi proč, ho   překvapovalo, že   ty miliardové půjčky nepomáhají, že se řecká ekonomika pořád  nalézá na hraně klinické smrti, že je stále více závislá na milodarech evropských institucí, které Řecko,  z ryze politických důvodů, pořád ještě drží nad vodou, prodlužují  agonii.

Když se před lety už nedal  nadále tajit   řecký ekonomický úpadek, všechny  švindly vyšly najevo, většina realisticky uvažujících  expertů tuhle katastrofu připsala na vrub   zvrácenosti  řecké politické scény.

V posledních cca patnácti letech, se relevantní řecké politické strany, zvláště pak  před volbami bezhlavě předháněly  v dárečcích pro voliče. Plnými hrstmi  rozhazovala  levice, ke které to už tak nějak historicky  patří, ale  v Řecku dokonce  i pravice, ač všem bylo naprosto  jasný, že rozdávat už není z čeho.

K téhle šílené politice pochopitelně  přispěly i mocné  řecké odbory přesvědčené, že k blahobytu se dá dojít vydíráním, stávkováním…

Omyl, za všechno se jednou musí zaplatit!

Tu nekončící řeckou  ekonomickou tragédii  vzpomínám jen proto, že se nedokážu ubránit pocitu, že jsme už  nakročili podobnou cestu, že i české  politické strany ztrácejí   pud sebezáchovy - v zájmu pofiderního volebního vítězství  slibují – rozdávají  zcela  v intencích  řeckého receptu – po nás potopa!  

Autor: Josef Havránek | středa 8.3.2017 8:00 | karma článku: 23,27 | přečteno: 215x