Pražská a brněnská kavárna si dělá chutě na ČT a ČRo

Těm ambiciózním  intošům, už  evidentně nestačí  jen z povzdálí  tahat za  provázky....................… 

Dlouhé roky  naříkám  nad  aktivismem  redaktorů  České televize  a Českého  rozhlasu, stále  více připomínající  časy  komunistických normalizátorů.

Logicky bych tedy měl   jásat, že se   v Senátu  právě diskutují návrhy , jenž  mají výrazně změnit  situaci  na  té  doslova  tragické   české  mediální  scéně, jenže…

Podstatou  uvedených  návrhů té  nové  iniciativy – platformy, která  si  fikaně  říká Svobodu médiím,  je faktické předání ČT a  ČRo  pečlivě  vybraným zájmovým organizacím,  zjednodušeně řečeno -  pražské a brněnské  kavárně.

Stačí si  připomenout  jen některá  „osvědčená“   jména,   stojící  v čele  zmíněné iniciativy:  Marvanová, Schwarzenberg,  Klňava, Halík, Sommerová…a vše je hned  úplně  jasný.

Namísto vznešeného  označení  Svobodu médiím, by  pro  jmenované   lobbisty  spíše pasoval  název  Spolek pro vyhánění čerta ďáblem.

Je  to  smutné,  takřka  k pláči,  ale  i pro česká  veřejnoprávní média  platí, že nikdy  není tak zle, aby nemohlo být hůře!

Ano,  uznávám, že   to zní  přímo  neuvěřitelně, ale dokonce  i vysílání ČT a ČRo   může být  ještě zpolitizovanější,  agitačnější, nežli  doposud! 

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 26.1.2017 8:00 | karma článku: 27,37 | přečteno: 318x