„Pravdoláskař je dnes nadávka“

Vzkázal  včera  pan  Svěrák  Václavu Havlovi, doufejme, že  do nebíčka. Dobrý  postřeh, a  to jsem si myslel, že  duchovní fotr Cimrmana, už úplně  ztratil kontakt s realitou…

Ze strany  Zdenka Svěráka  jde nepochybně  o  šibeniční  humor, zmíněný fakt ho zjevně moc  trápí, tu faktickou ztrátu kreditu pravdoláskařů těžce nese.

Vysvětlení  toho   trpkého  zjištění  nesporně  skvělého autora  je ale poměrně jednoduché. Totiž, nic na světě se  nesmí  přehánět, jinak se to přejí, či stane směšné. Ostatně, to samé se po Únoru  přihodilo  rovněž komunistům!

Týká se to i  zmíněných pravdoláskařů. Tihle  především  politici a  servilní redaktoři  to prostě  děsně přepískli. Tak nekonečně  dlouho  s  těmi krásnými ideály,  často  neseriózně  a hloupě  žonglovali ,až se nakonec   stali směšnými…  

Namísto toho, aby se chytli za nos, ale stále víc prudí, nejraději by tu svou zkomolenou pravdolásku cpali do lidí ze zákona, pod policejním dohledem!

Milý pane Svěráku, ano, Pravda a Láska není,  ani nemůže  být  směšná! Směšní se stali jen tihle  její   vlajkonoši – často jen hloupí, či  vyčůraní žongléři!

Autor: Josef Havránek | středa 13.11.2019 13:09 | karma článku: 24,90 | přečteno: 201x