Prapodivné priority zpravodajství Radiožurnálu

 I několikrát za den musejí  vyjíždět hasiči k požárům  v jednom z panelových domů na problémovém sídlišti Janov v Litvínově…

Když  jsem včera  zaslechl  tuhle burcující rozhlasovou   zprávu , ani  jsem se vlastně  moc nedivil…

Ani  místní už  dávno   nepřekvapuje, že  to dnes  převážně romské sídliště  v Janově,  stále více připomíná  nedaleký  Chánov.

Nesrovnatelně více mě ale  zaujalo, že to už permanentní   zakládání  požárů v Janově, bylo pro zpravodajské redaktory Radiožurnálu jen jakousi druhotnou zprávou. Tou   prioritní  informací bylo, že Policie ČR – intenzivně zasahuje  proti šířícím  se videozáznamům   zmíněných  požárů na sociálních sítích, které jsou prý  občas  provázeny  ironickými, údajně rasistickými komentáři.

Nevím, jen mi hlava nebere, že pro české policajty a veřejnoprávní média  je mnohem  důležitější  zprostředkování informace  o  údajně  nekorektních komentářích… a to množící  se,  zjevně úmyslné žhářství, je zajímá až jaksi jen  druhotně.    

Nebýt těch  provokativních komentářů na internetu, patrně bychom se z veřejnoprávních médií vůbec nedozvěděli, že: „  I několikrát za den musejí  vyjíždět hasiči k požárům  v jednom z panelových domů na problémovém sídlišti Janov v Litvínově…“

Autor: Josef Havránek | sobota 28.7.2018 8:00 | karma článku: 22,75 | přečteno: 198x