Poněkud nešťastný sjezd ČSSD

Aby snad  nebylo všem těm  malérům  před víkendovým sjezdem  sociálních demokratů málo, SANEP v předvečer zveřejnil aktuální  žebříček popularity  českých politiků, v kterých předseda Sobotka zrovna nezabodoval…

Na to, že ho  suverénně válcuje  Babiš  si už  oranžgutáni    zvykli, ale že tentokrát se před něj vyhoupnul  i Okamura, to už je tedy opravdu obtížně  stravitelné sousto.

Delegátům není co závidět a to tak, že vůbec.  Drtivé většině  je jasný, že Sobotkova éra  definitivně  končí, jenže  -  veřejně to přiznat, vykopnout  předsedu  pár  měsíců před parlamentními  volbami, navíc když se nenabízí  jednoznačně přijatelný náhradník s přijatelnou vizí,   připomíná politickou sebevraždu. 

Na  nadcházejícím brněnském sjezdu budou sociální demokrati bruslit na příšerně tenkém ledě. Ať udělají, co udělají, všechno  bude špatně, protože  si vybrali ten vůbec nejhorší termín -  kdy je už  na  změny pozdě a disciplinovaně  držet hubu se rovněž  vymstí!

Smutným  mě tahle krize ČSSD nedělá. Dokonce bych se i radoval, pokud by ovšem reálně nehrozilo, že tyhle populisty  zřejmě  nahradí  zase jiní  - šikovnější populisti…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pátek 10.3.2017 8:01 | karma článku: 24,46 | přečteno: 239x