Poloslepý Ondřej Neff?

Často a rád  čítávám úvodníky vydavatele Neviditelného psa – Ondřeje Neffa.Ovšem, stejně jako ten dnešní,  ve mně ale  pravidelně  vyvolávají naprosto protichůdné pocity.

Na jedné straně jsem rád, že někdo tak čtený a respektovaný  otevřeně pochybuje  o objektivnosti dnešních českých médií a to nejenom těch, které jsou ve vlastnictví  českých oligarchů…

Média jsou manipulativní, o tom není pochyb, ať patří  Babišovi nebo komukoli jinému. Veřejnoprávní rádio žádnému Babišovi nepatří, ale manipulace z něho teče jak voda z děravého hrnce. Lidé to cítí a utíkají se k internetu…“

Vydavatel Neviditelného psa neobjevuje  Ameriku, ale i tak jsem  vděčný  za těch pár pravdivých slov, z kterých se dnes stalo  podpůltové  zboží.

Rád  bych zůstal jen u té chvály, ale nějak vůbec nerozumím tomu, že  Neff z těch manipulativních,  veřejnoprávních médií jmenuje konkrétně jen rozhlas - jakoby snad vysílání Česká televize bylo jiné. Vždyť  je to nepochybně  prašť, jako uhoď!

Což  tuhle smutnou skutečnost –  trapnou politickou propagandu ČT, která se v tomto ohledu  vůbec neliší od manipulativnosti  Českého rozhlasu tenhle evidentně  chytrý a vnímavý  člověk nevidí, nebo snad  jen nechce vidět?

Marně pátrám po nějakém slušném vysvětlení. Jediné co mě napadá je podezření, že pan Neff, jen docela obyčejně nechce přijít o poměrně častá pozvání do studií České televize…

Mrzí mě, že si přes veškeré úsilí  nedokážu vybavit ušlechtilejší motiv té  jednostranné  slepoty  jinak   sympatického vydavatele NP.

Tajně doufám, že  to je výhradně  jen má chyba – obyčejná  nízká podezřívavost! 

Autor: Josef Havránek | středa 17.8.2016 21:00 | karma článku: 34,18 | přečteno: 1543x