Políček Kateřiny Neumannové

Skoro to tak  působí, že si  Kateřina Neumannová to   jmenování  Josefa Jindry svým  zástupcem  v  organizačním výboru MS   načasovala na začátek prázdnin v naději,  že  to  o  těch  letních vagacích  tak nějak zapadne, že i na Ministerstvu školství ČR  o prázdninách  stáhli rolety. A potom, že se  prý  ty závodnické zkušenosti  - taktické  finty  nedají uplatnit i  v  manažérských funkcích !

Je docela pochopitelné, že , ty už téměř  dva roky  nekončících  sporů kolem nestandardního   jmenovaní  ředitelky MS v Liberci, si mnozí  spojují  s tou známou a  často vzpomínanou   českou závistivostí, a mají dojem, že  si  tak někteří  lidé jenom vyřizují  své účty s  kdysi tak   veleúspěšnou lyžařkou.

Jenže, ono to celé bude asi mnohem složitější. Totiž,  hned u zrodu této nešťastné aféry, odstartované fenomenální M. Kuchtovou v době její kratičké epizodky  v roli  ministryně školství, bylo  vcelku jasně, srozumitelně namítáno a vysvětlováno, proč je to tohle jmenování  Kateřiny Neumannové tak špatně. Bohužel,  zcela  bez ohledu, zda šlo o názory  závistivců, či skutečných expertů , jejich   argumenty a podezření  se potvrzují.

Kateřině Neumannové  bylo  především vytýkáno, že nemá  potřebné  vzdělání ani zkušenosti, které by ji  opravňovaly  k vykonávání tak náročné manažérské  funkce, kde se točí miliardy korun a stovky  lidí. Otevřeně se hovořilo, že tolik úspěšná  sportovkyně je v podstatě  jenom zástěrkou -  kulisou,  za kterou stojí skutečný šéf -  její  osobní přítel Josef Jindra.

Kateřina Neumannová takové informace  vždy  komentovala  pohoršeně, s ironickým  úsměvem, až to  někdy  působilo, že vůbec neví, kdo to ten pan  Jindra vlastně je. Aby taková podezření definitivně  vyvrátila, písemně se Ministerstvu školství proto  zavázala, že Josef  Jindra se  nikdy nebude podílet na rozhodování   organizačního výboru MS.

To současné  čekané - nečekané jmenování  Josefa Jindry oficiálním zástupcem  ředitelky Neumannové,  je tak  pořádným políčkem do tváře všech  těch, kteří ji ještě důvěřovali...

Právě jsem se dočetl, že se za Katku vehementně postavil  Mirek Topolánek. Tvrdí pravý opak toho co říká  ministr Liška Čert aby se v tom vyznal ! Možná je takový postoj pana premiéra ušlechtilý, jenže  také se tomu  dá  říkat - medvědí služba ! 

Autor: Josef Havránek | středa 2.7.2008 13:28 | karma článku: 27,88 | přečteno: 2822x