Pokřivené Tý, Tý zrcadélko, řekni mi...

Zatímco Karel Šíp moderováním Tý,Tý potvrdil nesporné kvality, Jan Kraus už nějaký čas působí, dokonce i v těch reklamách, poněkud vyprázdněně, ale nejde jen o tu momentální formu…

Možná za to může i ten  dost nenápaditý, neatraktivní výběr hostů v Uvolněte se, prosím! - Kateřin Jacques se letos nějak neurodilo! Ale patrně jde o víc.

Na jevišti působí Šíp méně okázale - jako obyčejný člověk, který se chce od svých hostů něco zajímavého dozvědět a obvykle se i dozví. Netlačí na pilu i vážné rozhovory se v jeho podání odehrávají v lehkém tónu.

To Jan Kraus je úplně jiný kafe! Zvláště pak ty jeho úvodní glosy bývají nelítostné, politicky subjektivně vyhraněné, nekorektní, řekl bych až prokurátorské.

Když někoho dostane do pracek, vycítí slabinu - je úplně jedno, zda jde o křehkou dívenku, nebo protřelého politika - bývá k neudržení, jde až na krev!

Škodolibost mi není cizí. Netaktní, bezohledný, ale pohotový moderátor - takový protipól k přeumělkovanému Cibulkovi, mi v zásadě nevadí.

Má to ovšem to své známé Ale. Takový moderátor - netvor, musí být nutně konzistentní - permanentně neomalený, padni, komu padni!

A to, bohužel, není případ Jana Krause. Z nelítostného dravce, v případě spřízněného hosta a není takových zase tak málo, se okamžitě stává holubička se zelenou ratolestí v zobáčku - nesmírně obětavý, chápavý kolega - nahrávač…

A proto mě docela těší, že v téhle současně vyhlášené i nevyhlášené soutěži, má navrch ten zjevně lidštější, kultivovanější...

 

 

Autor: Josef Havránek | středa 14.4.2010 11:04 | karma článku: 28,18 | přečteno: 2580x