Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Ceska televize zije v okouzleni sama s sebou a hlavne ma nase prachy. Verejnopravnost je ji zcela ukradena, stejne tak jako Rade CT a i ostatnim Radam vcetne poslancu nasi ctihodne Snemovny.

2 0
možnosti
KH

K49a54r15e15l 18H58a64n31á91k

2. 10. 2014 10:16

Zpravodajství na ČT je otřesné. Prezentují tam jen "jednu pravdu", a to jen tu , která je v souladu s názorem Bruselu. Jedinou kvalifikací redaktora na ČT je to, když papouškuje oficiální euronázory. V poslední době je to hlavně protěžování Ukrajinců, Romů a muslimských uprchlíků.

13 1
možnosti
JH

Pane Havránku, už jste požádal o funkci redaktora v ČT? S vaší znalostí mateřštiny a znalostmi všeobecného experta budete určitě hvězda. A kdyby to náhodou nevyšlo, zkuste u televize zmáčknout ten kouzelný knoflík vypínání a otevřít zajímavou knížku. Možná k svému překvapení zjistíte, že svět se netočí jenom kolem televize.8-o

2 12
možnosti
MK

Pokud se domníváte, že problém našívaší ČT je jen v kouzelném knoflíku, tak jste na velkém omylu. Naševaše ČT žije z našich daní, přesněji řečeno z tzv. koncesionářských poplatků. A ty plátím i v případě, že použiji ten kouzelný knoflík. Zamyslete se nejdřív nad tím, co píšete;-D

9 1
možnosti

Můj nejotřesnější zážitek z televizního zpravodajství jsem zažil před mnoha lety při sledování zpráv TV Nova. Bylo to v době, kdy začalo "humanitární" bombardování Bělehradu a mediální masáž jela na plné obrátky.

Tehdy uspořádali Kosovští Albánci demonstraci na pražském nám.Míru, kde manifestačně podpořili NATO v bombardování jejich úhlavních nepřátel Srbů. Jenže na té demontraci došlo ke střelbě, a byl zastřelen jeden z manifestujících Albánců.

TV Nova o této tragédii informovala velice rychle a horlivě. Sdělila, že Albánce zastřelil nějaký Srb a že to je jen další důvod k tomu, že je potřeba bombardovat Bělehrad.

Bylo mi v tu chvíli na blití.

Druhý den policie zatkla vraždícího střelce. Byl to Kosovský Albánec. Přišel si na demonstraci vyřídit mafiánské účty s jiným Albáncem - členem konkurenčníhio klanu.

18 2
možnosti
Foto

Nevím, jaké je zpravodajství v ČT, nevím vlastně jaké je zpravodajství v jakékoliv tuzemské TV. Já je nesleduji. Přestal jsem jejich zpravodajství (které jsem dřív pravidelně sledoval, na všech TV) zapínat před drahně měsíci. Nebylo to nic náhlého, ale pozvolný proces, kdy číše přetekla. Vadilo několik prvků: hlavně bulvárnost a černá kronika, kdy se stalo pravidlem, že otvírákem bylo něco dramaticky havarijního, popř. osobní tragédie. Pak mi vadila bezobsažnost zpravodajství, kdy redaktor dramaticky uvede...nic, protože dlouze pohovoří např. o tom, že na kriminální vyšetřování je položena informační deka. A další a další negativní momenty.

Nemohu tedy posoudit úroveň zpravodajství, ale obecně si nemyslím, že by ve zpravodajství ČT pracovali dementi. Že se dává přednost "tvářičkám", není nic nového a noví lidé se musí zapracovat a  dosáhnout zkušeností, ale demence? To si dovolím silně pochybovat.

Víte, milý autore, jste jeden z těch, kteří od svého kompu zcela nepochybně umí posoudit skutečné události ve vzdálené cizině a vždy máte nepochybně pravdu jen vy. Jsem tím unesen, opravdu, jasnozřivost některých jedinců mne fascinuje a rád bych jí také dosáhl. Ale to je možná marná touha. Toužím však po takovéto jasnozřivosti? Takovou snad radši ani ne.

Tak mi nezbývá, než (v případě zájmu) sledovat informace obou stran a dělat si průměty. Protože já ze svých zkušeností vím, že pravda a právo nebývá pouze na jedné straně, ale bývá to někde mezi tvrzením obou stran. V manželství stejně jako v mezinárodních konfliktech. 

Jsou tací, kteří mají vždy pravdu a ostatní jsou pak více či méně dementózní. Já však vím, že osoba s takovými postoji pro mne nemůže být zdrojem objektivních informací a pak, zcela nevyhnutelně, může být zdrojem zábavy a pobavení.

Takže díky, leč bez karmy. :-)

6 2
možnosti
Foto

Pane, dovolte abych Vám udělil karmu.....R^ A díky

3 0
možnosti
JK

R^ místní uctívači "jediné pravdy" (z obou břehů) já chci jen OBJEKTIVNÍ zpravodajství a komentáře, alespoň ve veřejnoprávních médiích...

3 0
možnosti
Foto

a jak to budete posuzovat a kontrolovat? Nebo to musí být jen ta vaše pravda a potom je to teprve správně objektivní?:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články