Pohádka: Konec diskriminace Romů

  Podstatou  plánu integrace Romů, který včera schválila česká vláda, je prý konec jejich  dysgrimynace   …

„Bohužel v České republice jsou často Romové vnímáni a priori jako sociálně vyloučení a závislí na sociálním systému, což samozřejmě neplatí,“ uvedla pro iDNES.cz. - náměstkyně ministra a ředitelka Sekce pro lidská práva Martina Štěpánková…“

Jejda, tak ono to prý neplatí! Velká škoda, že paní náměstkyně, pro nás diskriminátory  a  rasisty, nenabídla nějaké ty relevantní  statistiky…

Zato však  chrlí další a další nápady:

V hodinách dějepisu by se měla v budoucnu větší pozornost věnovat informování o romském holokaustu. Dalším cílem je opětovný pokus o ukončení provozu velkovýkrmny prasat v bezprostřední blízkosti pietního místa v Letech u Písku.

Počítá se  také s podporou romštiny na základních školách...

Romové by měli mít větší podporu i na úřadech práce… měli by patřit mezi upřednostňované skupiny...

Jsem si naprosto  jistý, že tohle bude stoprocentně fungovat, že právě tato chytrá, promyšlená, multikulturní  opatření  definitivně vyřeší romský problém.

Teď  už to jen pořádně   vysvětlit také  české veřejnosti, nebo alespoň čtenářům  iDnes, kteří na anketní otázku:

Pomůže Romům k lepší integraci větší podpora úřadů práce?

 v okamžiku, kdy  blog  píšu,  odpovídají:  ANO  -  271

                                                                 NE   -  8379

P.S.

Politici ve vysokých funkcích neradi říkají nepřiíjemné pravdy. Doufám, že tahle politická garnitura není zase až tak pitomá. Že jen  hraje   tu impotentní  -  oblgátně  vznešenou  politickou hru, že si snad opravdu nemyslí,že tenhle palčivý problém snad vyřeší  podbízením se, když bude z  těch objektivně problematických Romů vyrábět  mučedníky? Že ji jen chybí odvaha zkusit to řešit na férovku!

Autor: Josef Havránek | úterý 24.2.2015 7:14 | karma článku: 41,68 | přečteno: 2643x