Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je smutne ze nekteri blogeri klesnou tak hluboko ze kdyby Zeman nebo Putin prohlasil ze slunce je studene, tak budou hledat a vymyslet kraviny jen aby ty zbleptynokecali, Vy, Hermanek, Olser v tom vynikate

4 1
možnosti

Josef zase vedle:-)

6 1
možnosti

Ten Peroutkův článek "Češi, Němci a židé" z roku 1939 jsem četl a domnívám se, že po válce si ho autor asi za rámeček nedal. Jakékoliv snahy různých "bidelníků", kteří se dnes pokoušejí vysvětlit, co tím Peroutka myslel, nemohou zastřít skutečnost, že (bráno dnešním pohledem) je tento článek protižidovsky zaměřen, i když bych to neoznačil jako "hnusný text". Možná byl takový názor jakž takž "v normě" v době, kdy byl napsán, ale dnes ho tak podle mne rozhodně brát nelze.

0 0
možnosti
Foto

J59a53n 89P11e23c78h33a

7. 5. 2015 14:59

Váš názor. Podle mne jste ten článek četl nepozorně. Pozor, Přítomost není Blesk.

4 0
možnosti
Foto

J62a18n 95P34e63c73h60a

7. 5. 2015 14:55

Že vás to baví, pane Havránku. Drdu jste povrchně vytrhl z kontextu, ale hlavně, že je čárka za blog... že?

4 2
možnosti

Problém není v tom, že Peroutka napsal v době, kdy zbytky naší země okupoval nesmírně nebezpečný, smrtící režim, články, které se nám dnes jeví "problematické", ale v tom, že Zeman zkreslil neomaleně historii. Zeman je neomalený prakticky ve všem, co dělá - vždyť má rád přezdívku "slon". A na židovské konferenci prohlásil, že Peroutka a Churchill selhali a že FP byl "fascinován nacismem" - to byl pořádný úlet Zemanův a je v pořádku, že to vyvolalo odbornou debatu, do které se zapojili historici, kteří osobnost Peroutkovu a dobu Druhé republiky a protektorátu přiblížili objektivně. Já pana Zemana chápu, má rád úderné větičky - je trošku posedlý archetypem bojovného šlechtice "zemana", řečeno jungiánsky, ale často pálí mimo. Někdy je to směšné, někdy trapné, někdy mimo realitu.

9 1
možnosti
Foto

A FP nebyl fascinován nacismem? Ale, možná, že jen AH.

1 5
možnosti

Už se našel ten článek "Hitler je gentleman"? Myslím, ze neexistuje lepší způsob, jak za Zemana bojovat, než přinést důkaz, že nelže, a ještě si přijdete na nějakou korunu.

5 0
možnosti
Foto

Pan Dvořák už Vám odpověděl: "Jeden "badatel" to vidí tak, desítky jiných jinak".

1 5
možnosti
Foto

Jeden "badatel" to vidí tak, desítky jiných jinak. My ovšem máme věřit tomu, co je v Parlamentním listí.

Podívejte se např. na hodnocení blogů a komentářů. Stejný výrok jedna skupina sepsuje, druhá vychválí.

Nebylo by lépe držet se složenek a jiných drobných každodenních radostí a strastí? Jo, vona by nebyla karma....

6 2
možnosti

Jdete prikladem ;-)

1 3
možnosti
Foto

Já si myslím, že Zeman se v názvu článku, který se hledá až tak nemýlil. On prostě parafrázoval ten text do titulku, což se ostatně děje velmi často.

Často se na článek upozorňuje jinak, než jaký je jeho titulek. Již jsem to zde uváděl jako článek a napíši to ještě jednou.

Mohu třeba pět chvalozpěvy na svůj vůz a někdo o tom článku bude referovat jako o článku  "Bavorák je božské auto", i když ta slova ani v článku a už vůbec ne v titulku článku nebudou.

Ale smysl bude přesně odpovídat napsanému.

2 7
možnosti

Jasně. Zeman objeví Ameriku a Zemanovci začnou blábolit o Indiánech. Byť ta Zemanova Amerika se nachází v Antarktidě, ale to je pro Zemanovce detail. Důležité je, že nemusí myslet

3 1
možnosti

J40a50n 80S20e75m91i87k

7. 5. 2015 11:49

Pokud to ctete, tak hlavni tezi toho clanku je, ze pro pomnichovskou C-SR je nsmysl zavadet nejaka protizidovska narizeni nebo omezeni po nemeckem vzoru.

Podivejte se na kontext druhe republiky, na kterou tlacilo nemecko k zavadeni podobnych zakonu, kde byly velmi silne antisemitske hlasy o zidech jako skudcich ceskeho naroda, a kde nektere profesni organizace (napr. pravnici) uz vylucovali zidovske cleny z vlastni iniciativy.

Ja nevim, z dnesniho pohledu jsou nektere pasaze kdy Peroutka "chape"  nemeckou situaci problematicke, ale to nic nemeni na HLAVNI tezi clanku: zadna protizidovska opatreni v C-SR

4 0
možnosti
Foto

O rok později, jak uvádím výše, to bylo všechno jinak, že ano?

0 1
možnosti

To co napsal Peroutka je hnusný text možná z dnešního pohledu. V tehdejší době to byl reálný pohled. Pokud to vezmu do důsledku, tak hnusný text o židech a mnohem horší (z dnešního chápání) napsal i Jan Neruda  :D

7 3
možnosti

A69d91a65m 81S75t47a54v95a

7. 5. 2015 11:44

A jeéje, tak nám tu vyrostl nový Einstein!  Tady ten ovšem zrelativizuje, jen co potřebuje. A to jsou ti nejhorší

1 7
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články