Obama stále více připomíná Kecala z Prodané nevěsty

Nepochybně je v tom i kus averze a třeba mi taky něco uniklo, ale když jsem   poslouchal   ten Obamův  projev v OSN, co nadělám -  hned se mi vybavil tenhle Kecal…

Neznám  dobře americké dějiny, ale   když někde zaslechnu, že Obama je nejhorším prezidentem v americké historii, i tak  nadšeně  přikyvuju.

Tenhle projev, kterým se  Obama  údajně  loučil s Valným shromážděním OSN, byl patřičně pompézní. Bohužel,  nezněly v něm  jen  velké a ušlechtilé vize, ale i aktuální malicherné nepravdy.

Jako bych současně slyšel papeže Frantu a  barona Prášila. Co se těch krásných vizí týká, také mě dokážou nadchnout, jen by se s nimi mělo více  šetřit a  hlavně nezapomínat  mít  nohy  pevně  na zemi. Bohužel, mnohé z těch nesporně  ušlechtilých, otřelých myšlenek  jsou jen pouhé pohádky, při kterých se dobře usíná, ale v praxi, raději ani nemluvit.…

Když  něco  hned nepochopím, raději se  věnuju jednotlivým  detailům a postupně si tu skládanku dávám dohromady

Jedním  z těch  detailů, který dnes zmíním  je  také to    Obamovo  povídání o uprchlících a Islámském státu.

Pan americký prezident  se, mimo jiné,  pochlubil, že USA letos přijmou cca devadesát  tisíc uprchlíků.

Jistě zajímavé číslo, ale jestliže   vezmeme  v úvahu, kdo fakticky stojí  za vznikem toho zvráceného -  tak zvaného Islámského státu… Pokud by snad  Američani upřímně chtěli odčinit svou vinu, museli by těch migrantů přijmout každý rok miliony!

Neboť tohle peklo rozpoutali z valné části   právě  oni  svou druhou invazí do Iráku a následnou podporou nejrůznějších pochybných  povstalců  nejenom v Sýrii a Libyi.

Z Iráku, za Obamy, potom Američani  nestatečně  prchli, když  narychlo předali moc  nestabilní, takřka loutkové vládě  a pro své „čisté“ svědomí, sem navíc  nalifrovali spousty  zbraní, které se, podobně jako v Sýrii, v obrovském množství   dostaly  do rukou těch nejhorších  islámských radikálů.

Někde jsem se  dokonce dočetl, že většina moderních  zbrání, kterými jsou  vyzbrojeni  bojovníci Islámského státu  pochází právě  z USA.

Je mi dost  líto, že tak nehezky píšu  zrovna  o prezidentovi země, ke které jsem podstatnou část  života  vzhlížel s úctou a nadějí, ale jinak to prostě dnes   nevidím.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 22.9.2016 8:00 | karma článku: 22,29 | přečteno: 151x