O volbách: debil - blbeček, debil - blbeček...

O tom očekávatelném volebním výprasku ČSSD jsem psal už před několika dny. Nicméně,  ta brutalita předčila  očekávání.

Samozřejmě mě to těší, neboť ten  debakl beru  jako zdrcující porážku podbízivosti a lavírování, které, alespoň tedy pro mne,  přímo  symbolizuje    předseda Sobotka. Není pochyb, že tyhle volby nebyly o krajích, komunálních problémech, ale především o české politice.

Jako mnozí jiní blogeři,  jsem tady občas  kňoural, že nemám koho volit, že už se mi pořád nechce volit jen to nejmenší zlo.

Projevilo se to i při průběžném sledování televizního volebního studia. Letos jsem, snad poprvé v životě    nevěděl, komu přát úspěch. Vítězství  ANO  bylo předpokládatelné, ale fandit  Babišovi  -  i když válcuje ČSSD,  opravdu nedokážu.

Před volbami na mne  dělali  nejlepší dojem řeči  kandidátů  Svobodných, jenže tahle partaj se nikdy nedokáže prodat, takže ani nemělo smysl držet  palce.

Musel jsem si tedy vystačit  jen  s uspokojením z  nakládačky  ČSSD, s tím, že Piráti nezopakovali  výsledky ze studentských voleb a také z pohledu na zpráskaného Kalouska, kterému v sobotu  prokazatelně  došel humor. Ale, popravdě,   ten útok   drzého fracka Železného na  předsedu topky v rámci hlavního zpravodajského pořadu veřejnoprávní televize  byl evidentně   podpásový.

Jistěže vím, že  tenhle negativismus nikoho  nectí a tak alespoň jediné plus. Je to  poměrně vysoké procento hlasů pro Okamuru. Nikoliv snad proto, že by měl mé sympatie, ale mám slabost pro otloukánky.  Po tom předvolebním, systematickém  bojkotu médií, mu ten úspěch přeju.

Docela příznačná byla i ta takřka  shodná, závěrečná  slova předsedů ANO a ČSSD o tom, že  nyní bude nejdůležitější uspět v druhém kole senátních voleb.

Zatímco  se Babiš  kál, že se příliš nezapojoval do předvolební kampaně svých senátorských kandidátů, že se to teď pokusí napravit, předseda Sobotka bude muset  řešit úplně jiný problém.

Ten by patrně kandidátům do Senátu za ČSSD asi nejvíce pomohl, kdyby se v té nadcházející kampani, raději vůbec nevyskytoval!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 9.10.2016 8:00 | karma článku: 23,03 | přečteno: 196x