O jednom zpackaném sportovním přenosu (Ledecká)

Jsem  přespříliš náročný  televizní  divák. Občas vypínám zvuk i při sportovních přenosech  vychvalovaného Eurosportu. Jenže,  způsob, kterým ČT servírovala   senzační úspěch Ester Ledecké, nelze  lépe pojmenovat, nežli  neumětelstvím…

Nemá  smysl se znovu detailně vracet k té ostudě, k tomu  specifickému  způsobu  reportování, kdy komentátorům,  až cca   deset sekund  před dojezdem Ledecké  konečně došlo, že se bezděčně stali svědky  možná historicky největšího úspěchu českého lyžování…

Kdo nevěří, ať si znovu  pustí  tohle veledílo ČT hodné zábavného silvestrovského pořadu, a porovná ho s   komentováním zahraničních televizí.

Jistěže – nejde o život a taky  nikdo není dokonalý! Mnohem  závažnější   je ta neschopnost  chybu  přiznat. Komentující „expertka“  žádnou  nepřipouští a   podle jednoho z šéfů sportovní redakce ČT  Záruby bylo všechno v  pořádku. Docela rád  bych si ještě  poslechl zpověď pana Vichnara, který na mne,  na rozdíl od Záruby, dělá dojem slušného  člověka.

Nechci do téhle kauzy  příliš tahat politiku, ale v  několika diskusích jsem  psal, že by bylo báječné, pokud by ta jejich Česká televize  mršila  jen a jen  sportovní přenosy!

Bohužel, to je ale  jen takový krásný  sen nedobrovolného koncesionáře!

Autor: Josef Havránek | pátek 23.2.2018 8:00 | karma článku: 23,72 | přečteno: 292x