O budoucnosti pana už ne ANO Teličky…

O tom, že to  Pavlu  Teličkovi,  zvoleném  do Evropského  parlamentu  na kandidátce  ANO,  s šéfem Babišem  neladí, se ví už dlouho…
ANO - budé líp!

Ten  oficiální rozchod s ANO bude   pan Telička  vysvětlovat na páteční tiskové konferenci. Píšu tenhle blog  ve čtvrtek, tedy mi  není známo , co všechno  dneska  odvypráví…

Když svého času potřebovali sociální demokrati šikovně usadit  svého  tragického  předsedu Špidlu, dnes šéfporadce dalšího, logicky  neúspěšného předsedy Sobotky, nemilosrdně  tehdy  Teličku vykopli ze skvěle placené funkce evropského komisaře. Nebylo proti tomu obrany, Telička musel sklapnout podpatky. I když to není  můj člověk, bylo mi ho tehdy docela líto, šlo o zjevnou nespravedlnost, typickej kousek těch pokrytců.

Jsem teď docela zvědavej,  jak se , po rozchodu s ANO, Pavel Telička rozhodne, neboť tentokrát  je to jen a jen na něm.

Bez obcházení  kolem horké kaše   -  pokud si hodlá uchovat jakýsi morální kredit, rezignuje na   dobře honorovaný post europoslance  a nechá se  přeobsadit  skutečným reprezentantem   ANO - v  takovém případě má hluboká poklona,  klobouk dolu!

Protože jsem ale založením skeptik, spíše očekávám, že  pan Telička, tak, jak by to učinila drtivá  většina českých politiků, povede spousty  krásných řečiček  a   bude se  jako klíště držet toho dobrého evropského bydla.

V takový případech obvykle poznamenávám, že bych se moc rád  mýlil!

Autor: Josef Havránek | pátek 13.10.2017 8:00 | karma článku: 21,86 | přečteno: 199x