O Babišovi…

Když jsem si  ho  prvně všimnul,   připomínal  mi dryáčnického   Bártu z dryáčnických    Věcí veřejných….......

Tenhle  Bárta mě dokázal rozesmát  dokonce i po letech –  když jsem se dočetl, že právě on teď školí uchazeče o vstup do politiky  -  zrovna  tohle  poleno prý  vyučuje adepty, jak profesionálně  vystupovat v médiích…

Popravdě,  ani  ve  snu by mě  nenapadlo, že to člověk s minulostí Andreje  Babiše   může v české  politice někam  dotáhnout .

Pan Babiš  má nesporně  pravdu, když pořád dokola  tvrdí, že není politik. Také mi přijde spíše jako  všeho schopný obchodník -  bez idejí,  který jde především po úspěchu, zisku.

Tedy, nezní to moc atraktivně, ale nemáme jaksi příliš na výběr. Ideálů mívají obecně, nejenom čeští politici, plnou hubu, ale když přijde na věc, obvykle  – kde nic, tu nic!

Takže momentálně  možná lepší schopný  obchodník, nežli  mizerný  politik - profik!

Ovšem i to obchodování má  v politice své mantinely. Babiš  šikovně  využívá   příznivé ekonomické situace a stejně jako před ním sociální demokrati, si voliče   kupuje. Už  tak někdy před měsícem se začalo intenzivně  mluvit o zvýšení důchodů v příštím roce…

Až do teď  to Babišovi,  připomínající  třtinu ve větru se klátící,  šlo poměrně  dobře. Veřejnost mu  ochotně  odpouštěla  časté, s prominutím,  tlachání, názorové kotrmelce.

Jsem  zvědav, co ním ale  teď udělá tahle kauza Ondráček. Každému normálnímu člověku musí  být  jasné, že bez  Babišova  souhlasu by  tenhle soudruh nikdy nemohl  být zvolen  předsedou politicky citlivé parlamentní komise. Babiš to s komunisty  ochotně   zobchodoval, ale  když  začalo jít do tuhého, začal kolem toho povyk  – Babiš najednou  obrátil o 180 stupňů a druhý  den po zvolení Ondráčka začal pokrytecky  mluvit o  jeho odvolání.

Jsem opravdu moc  zvědavej, zda i tenhle do očí bijící j kotrmelec   dokáže  dlouhodoběji  ustát, udržet  si důvěru třetiny českých voličů.

Mluví pro něj v zásadě  jen jediná, dost smutná, okolnost – na obzoru žádná plachta bílá …

A chaos nikdo rozumný nevyhledává!

Autor: Josef Havránek | středa 7.3.2018 8:00 | karma článku: 18,61 | přečteno: 218x