Nový Chvojka dobře mete…

Včera,  formou  semináře, Dienstsbierův  náhradník Chvojka, slavnostně  zahájil  kampaň za zřízení institutu dětského ombudsmana…

Volby se kvapem blíží a tak  nový pan ministr zřejmě zatoužil, aby po něm tady  něco zůstalo, pokouší se zanechat po sobě  nějaký ten   pomníček…

Naštěstí , do konce vládnutí  ČSSD už příliš času nezbývá a tak jde jen o takové  plané gesto -  spíše o  vykázání aktivity.

Nebudu tady znovu opakovat výhrady proti institutu ombudsmanství, který, naštěstí  tak úspěšně zprofanovává    současná  ombudsmanka  od Šabatů.

Jen dodávám, že po dětském ombudsmanovi  musí logicky  následně  nastoupit i ombudsman seniorský, pánský, dámský, pro homosexuály,  heterosexuály, menšiny, většiny, atd., atd.

Tahle zvrácenost  - zřizování nových a nových zbytečných  úřadů,  k sociálním demokratům  a  do   doby postupného   rozkladu evropské civilizace, přesně  zapadá, takže  k tomu vysvětlování ministra Chvojky mám vlastně jen jedinou  vážnou výhradu.

Ano, je zřejmě pravda, že některé evropské státy  již institut dětského  ombudsmana  opravdu  zřídily.

Ovšem, v souvislosti s tímhle „neprůstřelný“ argumentem se mi pořád jen vybavuje   častý komentář mých zploditelů na mé stereotypní  výmluvy:

„… a kdyby ti tví povedení kamarádíčci  skočili z pátého patra, skočil bys  taky?“ 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | středa 31.5.2017 8:00 | karma článku: 25,49 | přečteno: 223x