Nezapomenutelná Margaret Thatcherová

V sobotu večer, tentokrát  v televizi,  jsem znovu koukal na film věnovaný proslulé britské premiérce. Stejně jako při premiéře, mi  přišel  přespříliš  vyumělkovaný…

Na druhé straně, byla to radost připomenout si po čase zase   osobnost, která  dokázala  otevřeně říkat  i nepříjemné  věci ,  praktikovat  zásadovou  politiku, často tvrdou, konfrontační, ale naprosto logickou a v neposlední řadě  i úspěšnou.

Ženy v politice nepreferuju, ale komu čest, tomu čest! Nepochybuju, že  někteří znalci  by dokázali  vyrukovat  i  s opodstatněnými  výhradami. Jak známo, nikdo není dokonalý.

 Ale pro mne je  éra Margaret  Thatcherové  rovněž   milou  vzpomínkou na časy, kdy se  politika   dělala  ještě  alespoň  trochu poctivě, kdy se   někteří politici ještě dokázali prosadit i bez  ubožáckého  taktizování,  pokrytectví a  sebevražedného  podbízení se. Kdy ještě vstup do politiky nebyl vnímán jako morální selhání.... 

Moc pochybuju, že v blízké budoucnosti se najde nějaký politik s reálnou šancí, alespoň se přiblížit  k laťce, jenž  nasadila tahle nezapomenutelná    Železná lady.  

Autor: Josef Havránek | pondělí 19.9.2016 8:00 | karma článku: 22,19 | přečteno: 157x