„Nevyvolávejte paniku, vzkazuje Zelenskyj Západu“

Bláznivá doba - tak takový vzkaz bych od ukrajinského prezidenta nečekal snad ani ve snu, stejně jako by mne nikdy nenapadlo, že si někdy takový titulek přečtu zrovna na Seznamu...

Nepotřebujeme paniku (ohledně případné ruské invaze), potřebujeme stabilizovat naši ekonomiku,“ zdůraznil Zelenskyj podle agentury AFP. „Jsou signály i od představitelů respektovaných států, prostě říkají, že zítra bude válka. To je panika,“ 

Tedy v překladu: Od Západu potřebujeme prachy, nikoliv hloupé kecy!

Je úplně fuk, zda někdo Rusko – Putina obdivuje, nebo ho nenávidí. Jak už bylo mnohokrát konstatováno - obsazením Ukrajiny by Rusko jen tratilo. I kdyby se mu, bez větších ztrát, okupace? zdařila, získalo by jen rozvrácenou zemi. Jakoby už i tak nemělo dost svých vlastních problémů!

Zelenskyj nejspíše dobře ví, že pokud nevydá rozkaz k útoku na separatistická území na východě Ukrajiny s významnou ruskou enklávou, žádná válka nebude!

Ale tohle zase Západ nerad slyší. Tomu zřejmě, v té ukrajinské krizi, jde o něco úplně jiného, nežli o Ukrajinu.

P.S.

Zvláště pak pro  tuzemské -  zpožděné, ale o to vášnivější  antikomunisty

Komunisty, Sovětský svaz jsem, už jen z principu, nenáviděl ještě před Srpnem 68 a to nejenom úplně potichu,  doma - za pecí. Trvalo ještě  nějaký čas po Listopadu, než to ze mne vyprchalo. Zeslábli  tak očividně, že jsem se jich přestal obávat  i když nikdy  nezapomínám - nemám o nich  iluze.

Nicméně, když teď   tvrdí, že je Země kulatá, tak mě to nečílí, nejsem za každou cenu v opozici! Ale na druhé straně chápu, že si dnes, zvláště pak ti, kteří kdysi tak poslušně drželi krok a  hubu, musejí, alespoň  nyní - pozdě ale přece,  když už se to smí, na vlastní kůži  ten boj s komunismem, s Rusem, pořádně užít! : - ) 

 

Autor: Josef Havránek | sobota 29.1.2022 10:31 | karma článku: 17,83 | přečteno: 156x