Nevítaná Merkel

Ať se nám to líbí, nebo ne, německá kancléřka  vstoupila do historie.To se každému jen tak  nepovede. Někdy je k tomu  nutné  vymyslet cosi  geniálního, jindy stačí jen vypálit  proslulý  kostel, nechat  zamordovat miliony lidí, atd…

A.Merkel se mezi tou smetánkou ocitla tím, že se ji podařilo vypustit džina z láhve – otevřít dveře do Evropy prakticky komukoliv.

 Angelu  si Němci demokraticky  zvolili do čela své země.. Bylo by  nesmírně zajímavé  z dálky sledovat,  jak to všechno v Německu s těmi davy obtížně přizpůsobivých migrantů dopadne. Němcům  nepřeju nic zlého, ale protože  se mi  v těchto souvislostech, v Německu  vybavuje početná turecká, po těch dlouhých letech nepříliš se integrující  menšina -  nepatřím k optimistům. 

Mnohem vážnější  pro německé sousedy  je však skutečnost, že  tahle "vizionářka"  s migranty neexperimentuje pouze ve vlastní zemi, ale jako významná persona EU, nekompromisně tlačí na ostatní členské země, aby ohledně migrace nastavily podobně šílený kurz. 

Šílený zejména  proto, že na světě,  dle evropských měřítek těžce strádají  miliardy  lidí, a  do Evropy se ani při nejlepší vůli  nevejdou.

Přes tu  neustále zdůrazňovanou  šlechetnost a  humanitu   toho gesta  - té teatrálně otevřené náruče Angely Merkel, evidentně nejde o nic jiného, nežli o  slepou uličku.

Kdybych se ještě zúčastňoval demnostrací, určitě bych si šel dneska  zabučet.

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 25.8.2016 8:00 | karma článku: 26,16 | přečteno: 401x