Nešťastníci, co vyznávají , že 2 + 2 = 5

Raději  budu   mít  pravdu s odpuzujícími  komunisty, Ruskem, Čínou..., nežli  bych  se mýlil  s EU, USA, Německem…

Jasně,  soudružka  Šiklová a podobní „dárečci“, kterých jsou  teď  plná  veřejnoprávní média,  proklamují  pravý opak, jenže, velmi se omlouvám,  ale  z citových,, či ideologických  důvodů tvrdit, že  2 + 2 = 5  považuju  za naprostou, neodpustitelnou  kravinu…

Sovětský svaz se mi ekloval  už   dávno před Srpnem 68,  komunisty  jsem považoval za zločince  takřka odjakživa -   pokud byli u moci, ani v tom nejhorším snu by mě nenapadlo mít s nimi  něco společného…

Názory  na  komunismus jsem dodnes nezměnil. Pokud  u mne vůbec  došlo k nějakým názorovým změnám, je to především vztah  k USA. Při všech  vřelých  sympatiích, jsem si Ameriku  nikdy tak úplně neidealizoval, ale z to, co se  v USA, už takové dvě desítky let odehrává, považuju za  tragédii.

Trpím, když  sleduju tyhle  nové politické americké trendy, trpím, když teď  občas  musím dávat za pravdu českým komunistům  a vysmívat se  nepřehlédnutelné   směšnosti - bolševismu  tak zvané  české pravice.

Ano, jsou s tím spojené krajně nepříjemné osobní pocity, ale pořád ještě nejde o tragédii. Tou by pro mne bylo,  kdybych , jako zmínění šašci,  s nimi v jednom houfu  vykřikoval,  že 2 + 2 =  5!   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pátek 15.2.2019 8:00 | karma článku: 23,87 | přečteno: 229x