Nesnáším tyhle fandy !

Především ty uřvané , agresivní, navlečené do dresů, obalené státními vlajkami, kteří se nejlépe cítí v houfu, a to ani nemusí zrovna demolovat hlediště, házet dělobuchy nebo napadat okolí.

Nedávno, zřejmě vyburcován rozčílenou matkou s dětmi v nacpaném vagónu metra, jsem si, zřejmě také v pominutí smyslů, dovolil oslovit jednoho v rudém dresu, který si v té tlačenici bohorovně zapálil cigáro. Vzhledem k jeho neoddiskutovatelné fyzické převaze, jsem se ho jenom ohleduplně poptal, zda to bez té cigarety opravdu těch pár minut ještě nevydrží. Dopadlo to nakonec dobře. Kouřit sice nepřestal - jenom mě decentně napomenul, abych mu napříště netykal... Patrně šlo o fanouška intelektuála.


Sport je pro mnohé takové zřejmě jenom umělou náhražkou skutečného života. U těch mladých je to dost pochopitelné, mnohem horší však je , když z toho nevyrostou. Alespoň pro mě to bývá úděsný pohled na ty solidně vyhlížející otce rodin, kteří před svými udivenými dětmi , brunátní, v jakémsi záchvatu šílenství, řvou na rozhodčí nebo soupeře jen nesnadno pochopitelné příšernosti.


Zvláštní, pikantní kapitolou jsou ale vlastenci - fandové národních týmů typu – Kdo neskáče, není Čech. Nejraději by zfackovali každého kdo ignoruje tuhle jejich zábavu - ty jejich záchvaty národního buditelství. Určitě žijí v představě jak do ochraptění , obětavě zase posloužili vlasti...


Hluboce se skláním před každým, kdo pro svou zemi něco pořádného vykonal. Samozřejmě, patří mezi ně i ti úspešní sportovní reprezentanti. Velmi se však obávám, že ti hle nepřehlédnutelní křiklouni, do té kategorie nikdy nepatřili a ani nikdy patřit nebudou.


Ostatně, podobně si už kdysi stýskal TGM, když si povzdechl, respektive vyslovil přání, aby se to vlastenčení, ráčilo z huby do rukou dostati...




Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 12.6.2008 7:54 | karma článku: 18,70 | přečteno: 1780x