Neočkovaným – hrdým zastáncům lidských práv

Další vlna covidu překonává rekordy a tak je nutné počítat s tím, že se, možná už v prosinci, všichni potřební do nemocnic ani nevejdou, natož pak na JIPky…

Lékařský personál, bude  nejspíše těžce traumatizován rozhodováním, komu ještě věnovat potřebnou péči, koho nechat osudu..., stejně tak, jako se to kdysi  praktikovalo na bojištích.

Toho naprostého dna jsme se už jednou lehce dotkli, takže existují v praxi ověřené parametry takových případných, dramatických selekcí.

I tak bych v těchto drastických situacích,  navíc ještě přidal jedno  výrazné mínusové znaménko, pro všechny ty hrdé, neočkované  spoluobčany -  ve jménu svobody a všemožných lidských práv.

Jistěže, tohle očkování není úplně bez problémů a zdaleka nevykazuje stoprocentní účinnost. Je nepochybně šité horkou jehlou, ale, bohužel, nic lepšího, co by prokazatelně omezovalo nákazu, či mírnilo následky nemoci, doposud neexistuje.

Obávám se, že to rozhodování o očkování, už není jen ryze osobní záležitostí.

V dětství jsem měl pech –  když  jsem  při očkování proti tuberkulóze  vyfasoval jakousi nepovedenou šarži, po které následovala celá série nejrůznějších těžkých nemocí.

Přesto mě teď nikdo k očkování nemusel přemlouvat. To rozhodování mi přijde velmi jednoduché.

A  v koutku duše jen  doufám, že ta má vstřícnost  snad není  následek, těch zmíněných, prodělaných dětských nemocí. : - )

P.S.

Opsáno:  Epidemie covid 19, vejde o českých dějin jako pandemie hlouposti!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 22.11.2021 10:30 | karma článku: 15,23 | přečteno: 202x